Mortal Kombat 12 'per ongeluk' gelekt door NetherRealm-ontwikkelaar

News
vrijdag, 28 januari 2022 om 12:00
mortal kombat 11 ultimatef1606488678
Fans van Mortal Kombat hebben al een tijdje niks meer gehoord over een nieuw deel in de franchise. Het lijkt er nu alleen op dat Mortal Kombat 12 in de maak is, nadat een NetherRealm-ontwikkelaar een foto op Twitter heeft gezet.
Mortal Kombat is één van de meest bekende fighting-franchises, onder andere natuurlijk door de iconische Fatalities. De reeks heeft ook een enorme fanschare opgebouwd, die met smart zitten te wachten op een nieuw deel. Mortal Kombat 11 stamt namelijk alweer uit 2019, hoewel er in 2020 nog een verbeterde versie is uitgekomen voor de next-gen consoles en Nintendo Switch met Mortal Kombat 11 Ultimate.
Het lijkt er alleen op dat er in ieder geval wordt gewerkt aan Mortal Kombat 12. Jonathan Andersen, de senior production manager bij ontwikkelaar NetherRealm Studios, heeft namelijk een opvallende foto op Twitter geplaatst. Op de foto staan verschillende posters van oude Mortal Kombat-games, maar er is ook een stukje van zijn monitor te zien.
Op het scherm is een stukje van een bestand te zien dat MK12_Mast… heet. Het lijkt er dus op dat Mortal Kombat 12 in de maak is. De tweet is bovendien na 10 minuten van Twitter verwijderd. Sommigen denken alleen dat Andersen bewust het bestaan van de game heeft gelekt, omdat er ook een gedeelte van een e-mail te lezen is waarin gezegd wordt dat ‘fans het internet afschrapen voor elk bewijs’ en dat er ‘extra voorzichtig’ met het materiaal moet worden omgegaan.

Nog meer Mortal Kombat in de maak

Fans van Mortal Kombat kunnen niet alleen uitkijken naar een nieuwe game, Warner Bros. heeft ook het groene licht gegeven voor een nieuwe film. De Mortal Kombat-film uit 2021 deed het blijkbaar zo goed dat New Line Cinema de opdracht heeft gekregen om een vervolg te gaan maken. Naar verluidt zal Jeremy Slater, de schrijver van de Marvel-serie Moon Knight, verantwoordelijk zijn voor het verhaal.