Ubisoft wil lezen onder jongeren weer populair maken met Assassin's Creed Valhalla

News
dinsdag, 18 mei 2021 om 11:00
assassins creed valhalla artworkf1619781989
Sinds vorige week is Ubisoft een speciale samenwerking gestart met de Leescoalitie. Samen willen de twee organisaties ervoor zorgen ontlezing onder jongeren tegen te gaan, met behulp van Assassin’s Creed Valhalla en bekende, Nederlandse auteurs. Vandaag wordt daarom het speciale verhaal van Margje Woodrow uitgebracht.
Het is geen geheim dat jongeren steeds minder lezen. Tegenwoordig pakken jonge mensen eerder hun smartphone op dan een goed boek. De Leescoalitie wil ontlezing onder jongeren tegengaan en daarom heeft de organisatie de handen ineengeslagen met Ubisoft, om een nieuw offensief te beginnen genaamd ‘Readification’.
Met de strategie willen Ubisoft en de Leescoalitie op een nieuwe manier jongeren aan het lezen krijgen, met behulp van populaire games en de bijbehorende fictieve werelden. Daarbij wordt vooral gebruikgemaakt van de interessante wereld en karakters die Assassin’s Creed Valhalla rijk is. Op basis van de populaire game hebben de bekende auteurs Ronald Giphart en Margje Woodrow nu speciale ‘Verborgen Verhalen’ geschreven.
Het verhaal van Giphart heet ‘Het grootse feest voor Bent’ en is al een week te lezen via de Ubisoft Special app. Het verhaal van Woodrow, ‘Alf’, komt daar vandaag bij op de applicatie.
assassins creed valhalla villagef1591198459

Een unieke vorm van lezen

Natuurlijk zullen jongeren die geen fan zijn van lezen, niet ineens een verhaal gaan lezen omdat het zich afspeelt in een bekende wereld. Daarom zijn de verhalen van Giphart en Woodrow niet enkel een stuk droge tekst. Via de gratis app van Ubisoft op Android en iOS kunnen jongeren de verhalen op een compleet nieuwe manier beleven met extra visuals, geluidseffecten en videobeelden.
Met deze nieuwe manier van lezen willen Ubisoft en de Leescoalitie jongeren enthousiasmeren om meer te lezen en tegelijkertijd onderzoeken wat het effect is op lezen en het imago van lezen onder gamers. Dat is hard nodig ook, want qua leesplezier gaan de cijfers sterk achteruit in Nederland. Bijna de helft van 15-jarige jongeren vindt lezen namelijk tijdsverspilling en 60 procent geeft aan dat ze alleen lezen als het echt moet. Met de samenwerking wil de Leescoalitie die trend ombuigen.
De eerste verhalen op de Ubisoft Special app vormen een pilot, waar onderzoek naar gedaan zal worden. Afhankelijk van de uitkomst kan bijvoorbeeld worden gekeken naar een verdere uitrol om lezers ook te belonen voor het lezen van de verhalen.

Populair Nieuws