'Xbox mengt zich in WB Interactive overname'

  Nadat eerder al duidelijk werd dat Warner Bros Interactive (WB Interactive) in de verkoop lijkt te gaan, meldt Microsoft zich na verluid nu ook om de tak van AT&T over te nemen. AT&T, het moederbedrijf van WB Interactive, zou kijken naar een mogelijke verkoop van de gamebedrijven van Warner Bros. Xbox zou zich nu, naast EA, Activision en Take-Two, ook gemeld hebben.

  Op het moment is de verkoop van WB Interactive aan één van de bovenstaande partijen nog niet aanstaande. Zo meldt The Information. Wel lijkt het er op dat de overname van deze tak van Warner Bros voor een flinke lading studio's zal zorgen.

  WB Interactive heeft namelijk studio's als Avalanche Software, Monolith Productions, NetherRealm Studios, Rocksteady Studios, TT Games en verschillende WB Games studio's in haar bezit. Naar verwachting worden al deze studio's bij verkoop doorgeschoven naar de nieuwe koper.

  Xbox zou hierdoor ineens een vijf grote, bekende ontwikkelaars onder haar hoede krijgen die aan exclusieve games voor de Xbox-console kunnen werken. Avalanche Software zou volgens geruchten nu werken aan de gelekte Harry Potter RPG die in 2018 lekte, terwijl Rocksteady, na verluidt, werkt aan een Suicide Squad game. WB Games Montreal zou daarnaast aan een nieuwe Batman Arkham-game werken.

  Niet alle IP's verhuizen mee

  Mocht de overname plaatsvinden betekent dat niet dat alle IP's van WB Interactive meeverhuizen. Onderhandelingen voor de licenties van Batman en Harry Potter zouden daarvoor namelijk plaats moeten vinden. Als dit niet gebeurt, is het nog maar de vraag of studio's als Rocksteady, WB Montreal en Avalanche verder kunnen werken aan hun games.

  Voor andere studio's als NeatherRealmis het probleem minder groot. De studio achter Mortal Kombat zou haar IP wel meenemen als een verkoop doorgaat. Natuurlijk is het nog maar de vraag of Xbox (of een van de andere uitgevers) WB Interactive over gaat nemen. De vraagprijs zou ongeveer 4 miljard dollar bedragen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.