Modder redt Red Dead Redemption 2's Halloween

News
donderdag, 04 november 2021 om 11:00
undead nightmaref1574779415
Red Dead Redemption 2 ontving, in tegenstelling tot zijn voorganger, geen Undead Nightmare DLC. Een teleurstelling voor de RDR2 community, maar gelukkig waren de modders zo vriendelijk om de dag te redden.
Een Red Dead Redemption 2 (RDR2) mod is onlang geupload op Nexus Mod onder de naam Undead Nightmare 2. In de update zit er een plaag van zombies achter je aan, die het spel een stuk lastiger maken. In elk dorpje zijn huizen dichtgetimmerd om de zombies buiten te houden. Dorpelingen schieten op elke zombie die ze zien en helpen jou waar nodig is. Schuilen kan in bijvoorbeeld het café, dat alleen via een trap te bereiken is.
Ook de muziek, sound effects en visuals zijn flink aangepakt om een echt horror gevoel te geven. Uiteraard is het nog geen echte horror game geworden, omdat de bedoeling achter de mod niet is om jou enorm bang te maken. Het doel is simpelweg om een andere ervaring aan te bieden, die soms stiekem nog erg eng kan zijn.
De muziek helpt hier goed bij, en geeft een gevoel alsof je constant opgejaagd wordt. In elk dorpje staat tenminste wel iets in brand en het ziet de omgeving er onheilspellend uit. Modders pakken wel vaker flink uit als het aankomt op RDR2. Zo is onlangs een heel nieuw deel aan de map toegevoegd.

Modders redden de dag

Deze nieuwe manier van spelen is niet nieuw. De voorganger, Red Dead Redemption, had deze modus ook in de vorm van een DLC. Deze DLC heet Undead Nightmare, en deed hetzelfde wat Undead Nightmare 2 ook doet. In tegenstelling tot de nieuwe mod kostte deze DLC wel extra geld. Waarom Rockstar Games de populaire uitbreiding niet voor het vervolg uit 2018 heeft ontwikkeld, is nog altijd de vraag.