Mobiele versie van Valorant door Riot Games aangekondigd

News
donderdag, 03 juni 2021 om 9:00
2021 06 02 valorant gameplayf1622659300
Riot Games’ shooter Valorant bestaat sinds 2 juni een jaar. De game boekt enorme successen en heeft meer dan 14 miljoen actieve spelers gegenereerd. Nu heeft Riot Games aangekondigd de game uit te breiden door een mobiele versie van Valorant uit te brengen.
De aankondiging van de mobiele versie van Valorant maakte deel uit van de viering van de eerste verjaardag van de game. Alhoewel we nu weten dat deze versie er aan zit te komen, zijn er nog geen specifieke details bekendgemaakt over bijvoorbeeld de release en gameplay op mobiel. In een interview met Polygon liet uitvoerend producent van Valorant bij Riot Games Anna Donlon weten dat de mobiele versie een stuk anders wordt dan de PC versie van de game. Er zijn dan ook geen plannen voor crossplay tussen de twee versies.
Anna Donlon geeft aan dat Riot Games in het eerste jaar het vertrouwen van gamers en het respect van de globale FPS gemeenschap wilden winnen. Ook zegt de uitvoerend producent dat zij het niet verwacht hadden dat de Valorant-gemeenschap steeds groter wordt en dat deze gemeenschap respect heeft voor wat de makers doen. Tevens zegt Donlon dat Riot Games enthousiast is om de game uit te brengen voor nog meer spelers. Daarmee doelt ze uiteraard op de release op mobiel.

Mobiele versie Valorant is een actievolle game

Valorant is een first-person shooter waar je het in twee teams van vijf het tegen elkaar opneemt als rollen van agenten. Deze agenten hebben elk hun unieke vaardigheden, die je kan kopen in het economische systeem. De game bevat diverse modi zoals de klassieke modus en de deathmatch modus.