Riot Games directeur aangeklaagd wegens seksuele intimidatie

News
woensdag, 10 februari 2021 om 12:30
me toof1612947069
Riot Games werknemer Sharon O’Donnel klaagt Riot Games directeur Nicolo Laurent aan wegens seksuele intimidatie. Nicolo zou zijn ondergoedmaat met haar gedeeld hebben en haar gevraagd om te ‘komen’ naar zijn huis als zijn vrouw weg is.
Verder gedrag wat de Riot directeur vertoond zou hebben volgens de rechtszaak was: O’Donnel’s uiterlijk beoordelen, zeggen dat ze meer vrouwelijk gedrag moest vertonen, zijn arm om haar heen slaan en vragen of ze mee zou gaan met hem. In andere woorden gevraagd om seks met hem te hebben.

Bestraft

Sharon O’Donnel weigerde hieraan mee te werken. Toen ze dit vreemde gedrag van haar baas meldde, werd er vreemd gereageerd. Ze beweert dat ze gestraft werd op haar werk. Ze kreeg bijvoorbeeld niet betaald voor haar werk plus haar overuren en ze kreeg geen enkele pauze. Uiteindelijk werd ze ontslagen bij Riot Games.
Dit ontslag heeft tevens een andere reden volgens de woordvoerder van Riot Games. Zo zouden er meerdere klachten met betrekking tot Sharon gekomen zijn van verschillende mensen werkzaam bij Riot. Hierop wilde de advocaat van Sharon O'Donnel niet reageren.
Directeur Nicolo Laurent zou gezegd hebben volledig mee te werken aan deze zaak. Woordvoerder van Riot Games zegt dat zij zich volledig gaan inzetten op O'Donnells claims van seksuele intimidatie en dat dit op de juiste manier opgelost gaat worden.

Meerdere klachten

De seksueel-gerelateerde klachten van Sharon komen voort uit een jarenlang probleem bij Riot Games. Zo zou Kotaku gerapporteerd hebben dat er veel seksuele intimidatie aanwezig is bij Riot. Meer dan 100 werknemers van Riot Games zijn in mei 2019 naar buiten gegaan om te protesteren tegen dit soort intimidatie.
De rechtszaak zegt dat Riot Games een mannelijk gedomineerde organisatie is. Vrouwelijke werknemers zouden vaak (seksueel) geïntimideerd zijn en behandeld worden alsof ze slechter zijn dan ander, mannelijke, werknemers.

Populair Nieuws