Far Cry 6 krijgt geen Arcade Mode

News
donderdag, 03 juni 2021 om 8:00
far cry 6 gameplayf1674831707
Het aankomende Far Cry 6 krijgt geen Arcade Mode of Map Editor zoals voorgaande delen. De klassieke modus speciaal gemaakt om een lolletje te trappen hoeven we dus niet terug te verwachten in oktober.
Tijdens een AMA op Reddit hebben de ontwikkelaars van Far Cry 6 laten weten dat de Arcade Mode niet in de game zit. Bij deze modus zit normaal ook de Map Editor inbegrepen, maar ook deze valt door dit besluit af.
De regisseur van Far Cry 6 laat in een bericht op Reddit weten dat het weglaten van Arcade Mode een moeilijke beslissing is geweest, maar het team zich door deze beslissing meer heeft kunnen focussen op de campagne. Ergens hebben de ontwikkelaars natuurlijk wel een punt. Als de lollig bedoelde modi afvallen, is het zo dat meer spelers de game werkelijk spelen voor het verhaal en niet enkel om rond te klooien in een zandbak. Maar het is en blijft een droevig besluit.

Arcade Mode was al sinds Far Cry 2 aanwezig

Al sinds 2008 heeft Arcade Mode in de Far Cry games gezeten. De modus begon namelijk in Far Cry 2 en heeft stand weten te houden tot en met Far Cry 5. Het laatste deel van de reeks had wellicht nog wel de meest uitgebreide versie van allemaal, en liet spelers levels bouwen voor solo, co-op en multiplayer.
Het is mogelijk dat dit besluit ooit nog verandert in de toekomst en de ontwikkelaars een Arcade Mode als DLC of extra content introduceren. Maar voor nu is het een bitter einde voor de unieke modus.