Misstanden Ubisoft nog steeds groot probleem

News
vrijdag, 21 mei 2021 om 11:00
ubisoft logof1640337298
Vorig jaar kwamen er berichten in de media over een grote hoeveelheid misstanden bij uitgever Ubisoft, waaronder pestgedrag en seksuele intimidatie. Inmiddels zijn we een jaar later en de misstanden lijken nog steeds een groot probleem te zijn bij de Franse uitgever.
Sommige mensen zullen zich het misschien wel herinneren van vorig jaar, de grote rel om alle misstanden bij Ubisoft. Het ging dan vooral om situaties op de werkvloer waarin werknemers zich vaak onveilig voelden, denk dan aan racisme, aanranding en zwaar pestgedrag. De Franse uitgever kwam destijds met het bericht dat er grote reorganisaties plaats zouden vinden, maar volgens de Franse krant Le Télégramme is dat dus totaal niet gebeurd.
Zo is er veel hooggeplaatst personeel wat beschuldigd werd van ongepast gedrag alleen maar verplaatst naar een andere studio, of zijn ze even toegesproken. Daarnaast wordt ieder initiatief van werknemers om de sfeer te verbeteren per direct afgeschoten ter bescherming van de directie. Het lijkt er dus op dat er niet veel veranderd is als het aankomt op de misstanden bij Ubisoft, het probleem is enkel en alleen opgeschoven naar andere plekken.

CEO door het stof voor misstanden Ubisoft

Vorig jaar konden we zien hoe de CEO van Ubisoft, Yves Guillemot, door het stof ging om zijn excuses aan te bieden voor de misstanden bij Ubisoft. Daarbij deed hij ook de belofte dat er in de toekomst veel zou veranderen in de bedrijfscultuur van de Franse uitgever. Doordat er uiteindelijk niks veranderd is, starten deze maand ook de eerste rechtszaken met betrekking tot de misstanden bij Ubisoft. Het lijkt er dus op dat de bekende uitgever van games als Watch Dogs Legion een groot probleem tegemoet gaat.