Expert: 'Microsoft's overname van Activision Blizzard hoeft geen probleem te zijn'

News
woensdag, 19 januari 2022 om 11:30
microsoftgaming118 1920x10801f1674820425
Nu Microsoft heeft aangekondigd dat het Activision Blizzard gaat kopen komt de vraag op of het wel zal worden toegelaten door waakhonden dat Microsoft zo'n grote overname doet. Volgens David Hoppe, een expert op dat gebied van Gamma Law, zal het geen probleem zijn.
Hoewel Microsoft al trots heeft aangekondigd dat het bedrijf Activision Blizzard wil overnemen, is het nog niet zeker of dit ook echt gaat gebeuren. Er is de laatste tijd, vooral in de Verenigde Staten, veel kritiek op grote bedrijven en de overname kan worden gezien als een stap richting een monopolie. Daarom is er een kans dat de overname zal worden tegengehouden.

Zal de overname worden tegengehouden?

Hoppe denkt van niet. Hij kijkt hiervoor naar Microsoft's overname van Bethesda. Dit komt omdat Microsoft alleen wordt gezien als een producent van consoles om de games op te laten spelen en Activision Blizzard alleen als maker van games. Mocht Microsoft zelf worden gezien als producent van games, dan wordt dit lastiger.
Dit lijkt niet te gaan gebeuren, dus er kan worden verwacht dat de overname door kan gaan. Dit zegt niet dat er geen zaak kan komen, maar volgens Hoppe zal de overname wel doorgaan, aangezien Microsoft ook geen problemen kreeg bij de overname van Bethesda.
Het zal sowieso nog wel even duren voordat de overname echt voltooid is. Pas in juni 2023 zal Activision Blizzard volledig overgenomen zijn door Microsoft. Dan komen we er ook achter of Call of Duty een Xbox exclusive wordt.

Populair Nieuws