10 tips in de Xbox Live Ultimate Game Sale

Article
woensdag, 28 juli 2021 om 14:00
20210727 legopiratesf1627408293
Op de Xbox Marketplace is weer een sale aan de gang. Tientallen games zijn voor een tof prijsje te halen tijdens de Xbox Live Ultimate Game Sale. Als jij door de bomen het bos niet meer ziet, hebben we hier 10 tips voor een paar mooie games.

LEGO Pirates of the Caribbean The Video Game van 9,99 voor 3,29

We trappen af met een LEGO game, namelijk die van Pirates of the Caribbean. Er zijn mega veel LEGO games en deze is niet bepaald recent uitgekomen, maar voor 3.29 kun je toch de fout niet in gaan of wel? Bovendien is het als je ondergetekende het vraagt een van de leukste LEGO games. Je speelt de Pirates films na met de bekende LEGO humor en dit zijn de LEGO games waarin nog dat leuke LEGO brabbeltaaltje wordt gesproken.
Het leukste is om daarbij de games geheel in co-op te spelen. Of dat nu met een volwassen persoon is of een kind, plezier heb je sowieso. Het zijn een hersenloze games, maar daar is op zijn tijd niets mis mee. Gewoon een beetje vijanden slaan, puzzeltjes oplossen en stuk gaan om scenes die je herkent uit de films.
11 11 memories retold review een uniek oorlogsverhaal 142718

11-11 Memories Retold van 24,99 voor 3,74

Als je houdt van indrukwekkende verhalen over een oorlog, in dit geval de Eerste Wereldoorlog, dan is deze game een absolute aanrader. Sowieso is het al mooi dat je met een game te maken hebt die niet weer over de Tweede Wereldoorlog gaat, maar de eerste. In de game bestuur je twee mensen in de oorlog, Harry en Kurt. Harry is een Canadese jongeman, wiens stem wordt ingesproken door niemand minder dan Elijah Wood. Kurt is een Duitse soldaat. Uiteindelijk komt alles samen.
Aan jou is de vraag welke keuzes je maakt, want op het einde bepaal jij het verloop van het verhaal. Het loont dan ook om de game meerdere keren te spelen. Het enige nadeel van het spel is de stijl. Af en toe heb je iets te veel het gevoel in een vaag schilderij rond te lopen. Maar als je daar doorheen kunt kijken is dit een regelrechte aanrader.
assassins creed chronicles russia review 86424

Assassin's Creed Chronicles – Trilogy van 24,99 voor 7,49

De Assassin’s Creed Chronicles zijn wel vaker in de aanbieding. Het blijft simpelweg een goede aanbieding: drie games voor de prijs van 7.49 euro. Let wel op: het zijn totaal andere Assassin’s Creed games dan bijvoorbeeld Assassin’s Creed Origins of Odyssey. De games zijn geheel in 2D en sluipen staat centraal. Je wordt daarin meegenomen naar India, Rusland en China. Hé dat laatste is best leuk, weer eens een ander reden om met dit lang bezig te zijn dan Covid.
battletoads 1f1598358230

Battletoads van 19,99 voor 4,99

Als je geen uitdaging uit de weg gaat, moet je Battletoads spelen. Een game met kikkers die misschien makkelijk lijkt door de vrolijke cartooneske uitstraling. Maar schijn bedriegt. Battletoads is ontzettend moeilijk! Dat gold overigens al voor de eerste Battletoads uit 1991. De beat ‘em up die in 2020 uitkwam is minstens zo moeilijk.
Hoewel je de game offline met drie spelers kunt spelen, wordt het daardoor absoluut niet makkelijker. De levels zijn ontzettend pittig en vooral heel erg onvoorspelbaar. Geloof ons maar: als jij het einde haalt en de game dus uitspeelt, voel je je echt onoverwinnelijk. Dit is nog eens game waarbij je ook écht het gevoel hebt
code veinf1573055429

CODE VEIN van 69,99 voor 13,99

Wie van vampiers houdt, zegt Code Vein. Het spel speelt zich af in een duistere stad waar iedereen is veranderd in een soort vampier. Deze schepsels worden ook wel Revenants genoemd. Aan jou de taak om in een dorre omgeving van alles tot mootjes te hakken. Nu klinkt dit misschien als een simpele hack and slash game, maar dat is zeker niet het geval. Code Vein is eigenlijk een hele uitdagende titel, meer voor de FromSoftware liefhebbers. Dus ben jij op zoek naar een uitdaging? Dan is Code Vein nu aan te schaffen voor een prima prijsje.
crash nsanef1582039758

Crash Bandicoot™ N. Sane Trilogy van 39,99 voor 19,99

Ook dit is een goede aanbieding: drie games voor de prijs van één. Crash is een begrip en zeker iets wat je als platformliefhebber gespeeld moet hebben. De games van eerder zijn ontzettend mooi gemaakt en helemaal naar de maatstaven van nu. Ook dit zijn overigens games voor de doorzetter, want de N SaneTrilogy is niet bepaald eenvoudig.
Alles draait om timing. Haal je die ene sprong net wel of net niet? Of krijg je toch net weer een klap van die ene vijand? Het is dus een uitdagende trilogie, mar wel één om door een ringetje te halen!

Disney Classic Games: Aladdin en The Lion King van 15,99 voor 7,99

Ineens was een paar jaar geleden daar de aankondiging: twee Disney games die opnieuw werden uitgebracht, namelijk die van The Lion King en Aladdin. Twee pareltjes die vroeger uit zijn gebracht op de Super Nintendo. Tegenwoordig kent een nieuwe generatie misschien Aladdin van de live animatie met Will Smith en onze eigen Nederlander Marwan Kenzari (in de rol van Jafar). Maar in de jaren 90 hadden we gewoon de heuse tekenfilm van Disney. Hetzelfde geldt overigens voor The Lion King. Het zijn twee franchises, zo kunnen we het inmiddels wel noemen, die nog altijd zeer populair zijn.
Destijds zijn er dus games van de tekenfilms verschenen en dat waren nog toffe platformers ook! Deze kun je nu opgepoetst verkrijgen in de zogeheten Disney Classic Games: Aladdin en The Lion King. Eerlijk is eerlijk, de games zien er supermooi uit, veel scherper dan als je je oude cassettes in de Super Nintendo propt. Houd er alleen wel rekening mee dat de moeilijkheidsgraaf niet makkelijker is geworden. Misschien is het zelfs wel te moeilijk voor je. Ach, je kan het altijd proberen voor 7.99 euro toch?
ori 3

Ori: The Collection van 34,99 voor 17,49

Dit is een koopje om zonder na te denken mee te pakken, twee unieke games voor de prijs van één! De bundel geeft je Ori and the Blind Forest en Ori and the Will of the Wisps. Het is niet zonder reden dat deze franchise al vele prijzen gewonnen heeft, want niet alleen de gameplay is geweldig, de sfeer is simpelweg uniek. En dan hebben we het nog n iet eens gehad over de kleurenpalet en de soundtrack. Soms ontstaan er nieuwe IP”s waar je simpelweg door wordt weggeblazen, dat was zeker het geval toen de eerste Ori uitkwam. Vaak gebeurt het daarna dat een tweed deel teleurstelt. Dat is hier absoluut niet het geval. Beide Ori games zijn geweldig!
spyro reignited trilogy launch trailer uitgebracht 141086

Spyro™ Reignited Trilogy van 39,99 voor 15,99

Als je van vrolijkgekleurde paltformers houdt is Spyro Reignited Trilogy wel wat voor jou. De paarse draak van vroeger is opnieuw uitgebracht met drie games en ze zien er fantastisch uit. In tegenstelling tot de Crash games zijn dit games platformgames die niet moeilijk zijn om te spelen. Eigenlijk zijn dit perfecte games van: Verstand op nul, maar wel Genieten met hoofdletter G. De Spyro games duren niet heel erg lang, maar toch als je alles voor de volle 100 procent wilt halen ben je wel even bezig. Wel weg je ook bewandelt, het is ontzettend leuk om met de paarse draak rond te vliegen, te rennen en vuur te spuwen.
tell me why 2f1598469022

Tell Me Why: Chapters 1-3 van 19,99 voor 9,99

Als je van verhalende games houdt is Tell me Why een absolute aanrader. De game komt uit de stal van ontwikkelaar Dontnod, dat ook verantwoordelijk is voor Life is Strange. Tell me Why is een moderne titel die het thema transgender centraal stelt en dit ook op een mooie manier bespreekbaar maakt. Spelers kruipen in de huid van een tweeling, namelijk Tyler Ronan en Alyson Ronan. Ze hebben elkaar jaren niet gezien, maar daar komt verandering in als hun moeder komt te overlijden.
In drie prachtige episodes leer je meer kennen over de tweeling en hun familiegeschiedenis. Een tientje is absoluut een koopje voor de prachtige ervaring die je krijgt voorgeschoteld. Dotnod games zijn geen moeilijke games, maar stellen echt het verhaal en de beleving voorop.