'Microsoft wil weer deel Nokia overnemen'

  Microsoft is de laatste tijd in een overname bui, want het lijkt erop dat het Amerikaanse bedrijf weer een deel van Nokia wil overnemen. Volgens analistenbureau CCS Insight gaat het dit keer om het netwerkgedeelte, dat meldt Forbes.

  Microsoft en het Finse bedrijf Nokia hebben al een voorgeschiedenis met elkaar. In 2013 nam Microsoft namelijk het telefoongedeelte over, om vervolgens de Windows smartphones te maken. Het project verliep alleen niet zoals de Amerikaanse techgigant had gehoopt en de stekker werkt dan ook in 2017 uit het project getrokken.

  Volgens CCS Insight heeft Microsoft dit keer opnieuw Nokia in het vizier, maar gaat het nu niet om de telecomtak. Het analistenbureau claimt namelijk dat Microsoft de netwerktak wil overnemen. Dat gedeelte van Nokia maakt onder andere apparatuur die in telecommasten wordt gebruikt, waarvan de vraag momenteel hoog is door de introductie van 5G internet - de nieuwe generatie mobiel internet heeft namelijk een stuk meer zendmasten nodig in vergelijking met 4G internet. In de Verenigde Staten zou Microsoft geen concurrentie hebben, omdat de onderdelen alleen in Europa en Azië worden gemaakt. Naast Microsoft zou ook Intel interesse hebben in de netwerktak van Nokia.

  Microsoft druk bezig met overnames

  Het is niet de eerste keer dit jaar dat Microsoft een grote aankoop wil doen. Om het aanbod in games van de Xbox Series X en S te vergroten, heeft het Amerikaanse bedrijf vorige maand voor 7,5 miljard Bethesda en Zenimax overgenomen. Daardoor heeft Microsoft nu franchises als The Elder Scrolls, Fallout en DOOM in handen, alsook een aantal vooraanstaande studio's om de desbetreffende games te ontwikkelen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.