'Amerikaanse overheid wil Microsoft Activision deal blokkeren'

News
donderdag, 24 november 2022 om 11:30
rsz xbox201f1620805167
De FTC, een overheidsorgaan van de Amerikaanse overheid, gaat waarschijnlijk een antitrust rechtszaak aanspannen om Microsofts overname van de Activision Blizzard te blokkeren. Zo melden drie bronnen aan Pilitico. De FTC zou de macht die Microsoft heeft als techbedrijf op die manier willen beperken.
Microsoft lijkt tegen een nieuwe blokkade aan te lopen rondom de overname van Activision Blizzard. Het bedrijf achter de Xbox lijkt namelijk een antitrust rechtszaak in de schoot geworpen te krijgen door de FTC. Het overheidsorgaan dat controleert of grote overnames als deze door mogen gaan, zou namelijk de deal willen blokkeren.
De FTC zou sceptisch zijn over de argumenten van Microsof om de overname goed te laten keuren. Officieel heeft de FTC nog niet gereageerd op het rapport van Pilitico. Ook Microsoft heeft nog geen woord gerept over de mogelijke blokkade.

Microsoft Activision deal nog lang niet rond

Mocht de FTC voor de deal gaan liggen, is dat de volgende horde die Microsoft moet nemen om de deal door te laten gaan. Ook in Engeland wordt strenger gekeken naar de deal en of deze wel door mag gaan. De Europese Unie is eveneens nog niet overtuigd van de argumenten van Microsoft. Laatstgenoemde gaat een diepgaand onderzoek starten om te zien of de deal wel door mag gaan.
De zogeheten tweede fase van het onderzoek is daarmee begonnen. Bij de EU zijn er vooral problemen met de eerlijke competitie tussen bedrijven die door de deal mogelijk in het geding komt. Ook de FTC lijkt daar nu over te struikelen. Brazilië en Saudi-Arabië hebben de overname wel al goedgekeurd.

Populair Nieuws