Microsoft: Sony blokkeert Call of Duty op Game Pass

News
donderdag, 20 oktober 2022 om 10:00
call of duty modern warfare 2 ghostf1677578436
Xbox Game Pass staat al jaren bekend als de service waar tal van grote titels verschijnen voor een maandelijkse prijs. Call of Duty is één van de opvallende afwezigen. Nu blijkt dat dit met Sony te maken heeft. De PlayStation-maker en Activision Blizzard zouden een deal hebben om ervoor te zorgen dat de games niet op de abonnementsdienst van Microsoft kan verschijnen.
Zo blijkt uit een nieuwe reactie van Microsoft op de recente uitspraak van de Britse Competition and Markets Autority (CMA). Het Britse controleursorgaan kondigde aan Microsofts geplande overname om Activision Blizzard eerst verder te willen onderzoeken. De CMA is bang dat er een oneerlijke monopolie ontstaat door de overname.
De reactie van Microsoft bevat de volgende alinea die doet vermoeden dat de bekende shooterreeks nog flink wat jaren niet op Game Pass mag verschijnen. De reactie leest als volgt: "De overeenkomst tussen Activision Blizzard en Sony bevat restricties op de mogelijkheid voor Activision Blizzard om Call of Duty-titels op Game Pass te plaatsen voor een aantal jaren." Om hoeveel jaren het gaat, is onduidelijk.

Call of Duty op Game Pass na overname

Zelfs wanneer Microsoft officieel Activision Blizzard over mag nemen, lijkt het er op dat het nog een aantal jaren duurt voordat Call of Duty officieel naar Game Pass mag komen. Zo doen de woorden uit het document vermoeden. Vermoedelijk kan het pas zodra de deal afloopt die momenteel staat tussen Activision Blizzard en Sony.
Voordat de overname officieel is, moeten de CMA en andere autoriteiten wereldwijd eerst goedkeuring geven. Het ziet er naar uit dat dit nog een paar maanden gaat duren. Mochten autoriteiten besluiten dat de overname niet kan, zal deze dan ook niet doorgaan. De CMA zal de komende maanden in ieder geval verder uitzoeken of de uitbreiding van Microsoft andere partijen als PlayStation en game-abonnementsdiensten kan schaden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties