Microsoft verrast met grote Blizzard game voor Game Pass

News
vrijdag, 16 februari 2024 om 10:30
diablo 4 headerf1679648917
Microsoft heeft tijdens de in de haast ingelaste 'business update' podcast bekendgemaakt dat het volgende maand begint met games uit de Activision Blizzard stal naar Game Pass te brengen. De eerste game is meteen een klapper!
Tijdens de ingelaste 'business update' heeft Microsoft bekendgemaakt dat het gaat starten met het beschikbaar maken van games uit de Acitvision Blizzard studio's op Game Pass. De eerste game die beschikbaar zal komen is meteen een klapper van jewelste.
Diablo 4 zal 28 maart beschikbaar komen op de gameabonnementendienst. Het bericht werd zowel door de Twitter-kanalen van Xbox Game Pass als PC Game Pass geplaatst, dus ook PC gamers kunnen de game tegemoet zien.

Diablo 4 in maart naar Game Pass

De mededeling maakte onderdeel uit van een speciaal ingelaste 'business update' na weken van rumoer en geruchten. De geruchten begonnen met de suggestie dat Microsoft Xbox exclusive games naar andere platformen, inclusief PS5 en Switch wilde brengen. Later werd zelfs gespeculeerd dat Microsoft de hele hardware afdeling gedag wilde zeggen en zich volledig zou gaan richten op multiplatform games.
Met zoveel geruchten zag Microsoft zich genoodzaakt een business update die in te lassen. In deze update gaf Phil Spencer wel aan dat een viertal Xbox-exclusives naar de consoles van Sony en Nintendo zal gaan brengen, maar dat Xbox hardware nog steeds in ontwikkeling is en gepland staat voor rond de feestdagen.
Volgens The Verge zijn de vier games die naar PS5 en Switch gaan komen Hi-Fi Rush, Pentiment, Sea of Thieves en Grounded.