‘Microsoft verbetert Xbox Series X’

News
woensdag, 13 april 2022 om 10:00
xbox series xf1637772091
De Xbox Series X en PS5 zijn nu zo’n anderhalf jaar verkrijgbaar (bij vlagen). Er waren al geruchten dat Sony alweer druk bezig is met een PS5 Pro. Nu meent een insider dat ook Microsoft haar console gaat verbeteren.
Deze vermeende verbetering van de Xbox Series X is iets minder spannend dan de potentiële PS5 Pro. Het zou namelijk niet gaan om een nieuw ontwerp of een nog krachtiger model. In plaats daarvan gaat het om een stille upgrade van de chipset van de console.
Volgens Brad Sams, die het vaker bij het rechte eind heeft als het om de specs van de Xbox Series X gaat, ontwikkelt Microsoft een nieuwe chipset voor haar consoles. Deze chipset zou een stuk efficiënter zijn dan wat er nu in de console zit. Hij zou de Xbox dan ook sneller en koeler maken.
Als Microsoft hier inderdaad mee bezig is als stille upgrade, dan zou dat betekenen dat elke Xbox Series X uiteindelijk met deze chips uit de fabriek komt. De oude Xbox Series X verdwijnt dan op den duur. Uiteindelijk zul je dus waarschijnlijk niet meer zelf op te hoeven letten dat je de stille variant koopt.

Microsoft erg bezig met chips

Ook met een nieuwe chipset zal het niet per se makkelijk worden om überhaupt een Xbox Series X in handen te krijgen. Net als bij de PS5 is de voorraad door het chiptekort maar moeilijk op peil te houden. Toch zou dat juist bij Xbox mee kunnen vallen, want naar verluidt betaalde Microsoft chipfabrikanten om voorrang te krijgen op chipleveringen.

Populair Nieuws