Aladdin-stemacteur en comedian Gilbert Gottfried overleden

News
woensdag, 13 april 2022 om 10:30
De komediewereld is opnieuw een grote naam verloren. Stemacteur en comedian Gilbert Gottfried is dinsdag overleden op 67-jarige leeftijd.
Het nieuws van het overlijden van Gottfried is bekendgemaakt door zijn familie op Twitter. Hij is overleden na een lange strijd tegen hartklachten en een spierziekte. Gottfried’s familie laat weten dat hij gemist zal gaan worden als een vader, broer, vriend en vader, maar ze vragen ook aan iedereen om zo hard mogelijk om zijn humor te blijven lachen.
Via social media hebben veel collega’s van Gottfried en andere comedians hun medeleven betuigd. Zo laat Jason Alexander (Seinfeld) weten dat Gottfried een gave had om hem te laten lachen op zware momenten in zijn leven.
Gilbert Gottfried begon zijn carriere als comedian al op 15-jarige leeftijd in New York en beleefde zijn doorbraak als lid van Saturday Night Live in 1980. Hij stond bekend om zijn groffe humor en opvallende stem, die hij vaak gebruikte voor hilarische rants. Ook was hij later een vaak geziene gast bij roasts, waaronder die van Hugh Hefner.

Een iconische stem

Internationaal was Gottfried het meest bekend als stemacteur. Door zijn opvallende stem werd hij namelijk vaak ingehuurd als voice actor. Zijn bekendste rol is die van de papegaai Iago in Aladdin, maar hij was ook te horen in series als Teenage Mutant Ninja Turtles, The Ren & Stimpy Show, Duckman en Family Guy.
Gottfried heeft ook meegewerkt aan meerdere games, waaronder de eerste twee Kingdom Hearts games, opnieuw als Iago, en LEGO DC Super-Villains.
Gilbert Gottfried wordt overleefd door zijn vrouw Dara en twee kinderen.