Microsoft stopt met populaire Forza game

News
donderdag, 13 januari 2022 om 12:00
forza horizon 5f1623677698
In 2020 heeft Microsoft Forza Street geïntroduceerd. De free-to-play game is onderdeel van de Forza reeks, maar is alleen beschikbaar op een iPhone of Android smartphone. Hier komt nu een einde aan, want Microsoft stopt met de game. Dit is bekendgemaakt in een blogpost.
Sinds de lancering van Forza Street zijn er een aantal updates uitgebracht door Turn 10, de studio die de game heeft gemaakt. Nu heeft de studio toch de moeilijke beslissing genomen om te stoppen met de game, dus over een aantal maanden zal Forza Street niet meer te spelen zijn.

Waarom wordt er gestopt met de Forza game?

De reden dat er gestopt wordt met de game is volgens Turn 10, omdat het team zo meer tijd heeft voor andere projecten voor de Forza reeks. Het lijkt er alleen niet op dat tussen deze projecten een nieuwe mobiele Forza game zit.
Wanneer Forza Street precies zal worden stopgezet is nog onduidelijk, maar het zal ergens in de lente zijn. Tot die tijd is de game dus nog te spelen, maar Turn 10 heeft het wel al onmogelijk gemaakt om in-game aankopen te doen. Ook krijgen mensen die recent nog in-game aankopen hebben gedaan hun geld terug.
Ondanks dat de game dus binnenkort sluit wil het team dat mensen nog wel de game spelen. Daarom voegt Turn 10 nog een aantal items, waaronder een nieuwe auto, toe om spelers zo over te halen de game te blijven spelen totdat het uiteindelijk zal stop worden gezet.

Populair Nieuws