Microsoft staat, na Bethesda, open voor meer overnames

  Dat Microsoft deze generatie alles op alles zet om gamers naar haar platform te krijgen is wel duidelijk. Nadat maandag 7,5 miljard dollar over de balk werd gesmeten om Bethesda's moederbedrijf ZeniMax Media over te nemen, geeft Microsoft CEO Satya Nadella nu aan dat er in de toekomst mogelijk nog wel meer studio's opgekocht worden.

  In een interview met CNET zegt Nadella dat er altijd naar goede mogelijkheden wordt gekeken voor overnames. In de toekomst zal dat niet anders zijn.

  Nadella: "We blijven altijd kijken naar bedrijven die overeenkomen met ons gedachtegoed, het doel, de missie en cultuur. We blijven in de toekomst kijken naar niet-organische manieren om te groeien zolang dit een logische stap is."

  Phil Spencer, hoofd van Xbox, beaamt de quote van Nadella en doet er zelfs nog een stapje bovenop. "Content is simpelweg het geweldige ingrediënt voor ons platform waarin we willen bijven investeren," aldus Spencer.

  Bethesda één van vele overnames

  Bethesda is het meest recente voorbeeld van een uitgever die is overgenomen door Microsoft. Eerder werden studio's als Double Vine en Obsidian Entertainment ook al overgenomen. Laatstgenoemde bracht eerder dit jaar nog de exclusieve titel Grounded uit voor de PC en Xbox One.

  Alle games van de ontwikkelaars die nu onder het Xbox Games Studios-label werken worden standaard als onderdeel van Xbox Game Pass uitgebracht. Klanten die zich hierop abboneren betalen een vaste maandelijkse prijs voor een constant uitbreidende bibliotheek vol met games van zowel first- als third-party studio's.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.