Microsoft onthult oude brief over overname Nintendo

News
donderdag, 25 november 2021 om 9:00
xbox met controllerf1632480503
Om het 20-jarige bestaan van de Xbox te delen heeft Microsoft een interactief online museum opgezet. In dit museum is een oude brief van 20 oktober 1999 onthuld. De brief bespreekt de mislukte poging om Nintendo over te nemen.
In 1999 wilde Microsoft Nintendo overnemen, maar zonder succes. Nu heeft Microsoft een brief (deels) gepubliceerd waarin de plannen rondom de overname worden besproken. Rick Thompson, toenmalig Xbox hardware chief, stuurde de brief naar Jacqualee Story, toen zakelijke baas van Nintendo of America. De brief bevat details over een poging van Microsoft om Hiroshi Yamauchi en Genyo Takeda, destijds respectievelijk directeur en hardware chief van Nintendo, te ontmoeten.
Veder valt er in de brief nog te lezen dat Microsoft doorging met de ontwikkeling van 'het Xbox-project'. Daarnaast biedt Microsoft aan om te helpen met de ontwikkeling van Dolphin. Dat was de codenaam voor de GameCube. Microsoft zegt in de brief Nintendo te willen helpen om de GameCube de "beste console" te maken. Tot slot vertelt Thompson dat de gesprekken tussen de twee bedrijven vertrouwelijk zullen zijn en dat hij er naar uit ziet om Takeda en Yamachi te ontmoeten.

Brief onthuld voor Xbox-jubileum

De reden dat deze brief nu naar buiten komt, is het 20-jarige jubileum van de Xbox. Deze brief is namelijk te zien in het online museum. Hoewel Microsoft eerder over deze plannen heeft gesproken, is dit de eerste keer dat het bedrijf documentatie naar buiten brengt rondom de mislukte overname van Nintendo.

Populair Nieuws