Microsoft neemt populaire TikTok en Instagram editing software over

News
woensdag, 08 september 2021 om 15:30
Microsoft neemt Clipchamp over, dat meldt CNBC. Clipchamp is een editing software programma die te gebruiken is in de browser en populair is onder gebruikers van social media-platforms.
De webapp is bedoelt om video's voor sociale media zoals TikTok en Instagram te bewerken. De software is niet gericht op professionals, het doel is om het bewerken zo makkelijk mogelijk te maken. De gebruiker kan bijvoorbeeld filters en templates toevoegen, video's knippen en verschillende clips toevoegen.
Voor nu is er nog geen manier om via Microsoft een Clipchamp licentie te kopen. Het bedrijf heeft nog niet echt gezegd hoe ze het programma zullen gaan uitgeven, maar het is zeer waarschijnlijk dat de software onderdeel wordt van het Office 365 pakket. In dat pakket zitten al apps zoals Word, Excel, Powerpoint en Outlook. Clipchamp had in juli 17 miljoen geregistreerde gebruikers. Dat zijn niet alleen particulieren, ook bedrijven maken gebruik van Clipchamp. Het doel is om deze gebruikers over te zetten naar abonnees van Microsoft.

Niet de eerste techgigant

Microsoft is niet de enige die interesse heeft in deze markt. Een paar weken terug kocht Adobe namelijk Frame.io. Die software zorgt ervoor dat gebruikers feedback kunnen geven op elkaars werk. Het verschil is wel dat Adobe van plan is de functies van Frame.io te koppelen aan Premiere Pro, After Effects en in de toekomst misschien ook wel Photoshop. Microsoft houdt Clipchamp als een losse app.
Clipchamp is niet het eerste video programma wat Microsoft wilde overnemen. Vorig jaar probeerde het bedrijf TikTok over te nemen in de tijd dat er in de VS veel kritiek op de invloed van de Chinese overheid was op het platform. TikTok besloot toen niet verder te gaan met de onderhandelingen en de beslissing van Donald Trump aan te vechten. De vorige president van de VS had namelijk bepaald dat de Amerikaanse tak van TikTok in handen moest zijn van een Amerikaans bedrijf.

Populair Nieuws