Releasedatum Windows 11 onthuld door Microsoft

News
woensdag, 01 september 2021 om 9:30
2021 06 24 microsoft windows 11f1634815794
Microsoft heeft eerder dit jaar toch nog een nieuw besturingssysteem uit de doeken gedaan. Een releasedatum voor Windows 11 was alleen nog niet bekend, maar daar is nu verandering in gekomen.
Toen Windows 10 werd onthuld door Microsoft, claimde het techbedrijf het besturingssysteem de allerlaatste versie van Windows zou worden. Er zouden in de toekomst alleen nog updates komen om het platform verder uit te breiden en te werken aan de beveiliging. Die claim kon halverwege 2021 alleen alweer in de prullenbak. Toen heeft Microsoft namelijk officieel Windows 11 aangekondigd.
Bij de onthulling werden meteen al een aantal grote features getoond, maar één stukje informatie ontbrak nog: de releasedatum. Daar is nu verandering in gekomen. Via een blogpost heeft Microsoft namelijk bekendgemaakt dat Windows 11 zal uitkomen op 5 oktober. Nog maar een klein maandje geduld hebben dus.
Dat betekent dat nieuwe PC’s en laptops met Windows 11 verscheept zullen worden en dat gebruikers van Windows 10 een gratis upgrade kunnen claimen. Verwacht dat laatste alleen nog niet voor iedereen op 5 oktober. Microsoft geeft namelijk aan dat het ‘in fases zal worden gedaan en met een focus op kwaliteit’. Het kan dus zijn dat je een tijdje moet wachten voordat je aan de beurt bent voor de gratis upgrade, maar opvallend genoeg dus niet tot begin 2022 - zoals Microsoft eerst zelf aangaf.

De nieuwe features van Windows 11

Voor gebruikers van Windows 10 zal de overstap naar Windows 11 niet komen met een enorme learning curve. Op het eerste gezicht verandert er namelijk niet zoveel als destijds met de stap van Windows 8.1 naar 10. Wat wel opvallend is, is dat alle shortcuts op de taskbar voortaan in het midden zullen worden getoond. Precies zoals concurrent Apple dat al jaren doet met MacOS.
Ondanks de niet zo grote visuele verandering, brengt Windows 11 wel een aantal interessante features met zich mee. Zo ondersteunt de OS Android apps via de Microsoft Store en krijgt het een paar handige mogelijkheden voor gamers, zoals Auto HDR en snellere laadtijden als je een NVMe SSD gebruikt. Microsoft noemt Windows 11 zelfs ‘het beste besturingssysteem voor gaming’.

Populair Nieuws

Laatste Reacties