Alan Wake Remastered verwijdert in-game reclames

News
dinsdag, 14 september 2021 om 15:30
alan wakef1632208285
Een medewerker van ontwikkelaar Remedy Entertainment heeft bevestigd dat Alan Wake Remastered geen product placement zal bevatten. In de oorspronkelijke game kwam je nog regelmatig in-game reclames tegen voor bekende merken, maar dat is in de nieuwe versie niet langer het geval.
De in-game reclame uit Alan Wake zitten niet meer in de aankomende remaster van de game. Dat heeft een woordvoerder bevestigd aan Screenrant. Alan Wake Remastered zal vanwege verlopen merkdeals niet de productplaatsingen van de originele game bevatten van bedrijven zoals Verizon of Energizer.
Dit is vrij verrassend, aangezien de originele Alan Wake een groot aantal echte merken bevatte, waarvan sommige zelfs een onderdeel waren van de gameplay. Liedjes en tv-programma's uit de originele game zullen wel terugkeren. Met een Alan Wake-vervolg dat naar verluidt in productie is, is het onduidelijk of Remedy enige moeite zal doen om nieuwe productplaatsingen terug te brengen of toe te voegen.
Na verschillende lekken werd Alan Wake Remastered eerder deze week bevestigd voor een herfstrelease. De nieuwe remaster zal grotendeels lijken op de originele game zoals fans die kennen, met verbeterde beelden, 4K-resolutie, alle DLC en een audiocommentaar van regisseur Sam Lake.

Reclame in Alan Wake 2?

Beelden van een pitch voor Alan Wake 2 op Polygon toonden enkele merken zoals Subway, maar het is mogelijk dat dit alleen voor intern gebruik was en nooit bedoeld was om in het eigenlijke spel te zijn. De productplaatsing, hoewel niet noodzakelijk, heeft zeker geholpen om de bovennatuurlijke gebeurtenissen in een soort realiteit te plaatsen. Spelers konden Energizer-batterijen pakken om vijanden te verslaan en er waren overal billboards en tv-advertenties voor echte merken, waardoor het voelde als een deel van de echte wereld in plaats van een verzonnen universum.
Alan Wake Remastered verschijnt op 5 oktober op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Epic Games Store. Alan Wake verscheen oorspronkelijk in 2010 voor de Xbox 360 en pc. In 2020 kocht Remedy Entertainment de rechten voor de thrillerfranchise terug van Microsoft.