Microsoft laat ons uitgebreid de Xbox Series zien

  Nog heel even wachten en dan wordt het lange wachten eindelijk beloond. Want binnenkort kunnen we eindelijke genieten van de nieuwste next-gen consoles. Om de wachttijd iets dragelijker te maken heeft Microsoft nu een uitgebreide video geüpload. Hierinblaten ze uitgebreid de nieuwe Xbox Series X en S zien.

  Nog heel even geduld

  Dinsdag 10 november komen de Xbox series eindelijk op de markt. Het vlaggenschip van Microsoft, de Xbox Series X moet 499 euro gaan kosten. De goedkopere variant, de Xbox Series S gaat voor 300 euro over de toonbank.

  Een week later op donderdag 19 november (hoewel wij bij XGN er stiekem al één in huis hebben) komt uiteindelijk ook de nieuwe gameconsole van Sony, de PlayStation 5. De PS5 komt er in twee varianten: één met disc tray voor 400 euro en één met disc tray voor 500 euro.

  Microsoft maakt ons alvast warm voor de release

  Op het internet verschenen er de afgelopen tijd al wat video’s waarin we meer konden zien van de nieuwe Xbox Series. Maar nu komt Xbox dus ook eindelijk zelf met een officiële uitgebreide video. In de video gaat het bedrijf onder andere in op de nieuwe interface, het dashboardontwerp en nog veel meer.

  Heeft Xbox zich herpakt?

  Veel gamers gaan de komende tijd de keuze maken tussen Sony en Microsoft, of hebben dit al gedaan. Op voorhand leek Sony deze strijd al te gaan winnen, maar Microsoft heeft zich in de laatste maanden nog goed herpakt. Met de aankondiging van de goedkopere Xbox Series S, naast de Xbox Series X maakt Microsoft het een stuk aantrekkelijker om in te stappen. Daarnaast heeft Microsoft ook nog Bethesda voor 7,5 miljard dollar overgenomen. Hiermee krijgt Xbox een hoop exclusieve titels in handen. En Microsoft heeft aangegeven open te staan voor nog meer overnames.

  Wie er aan het eind van de streep de meeste consoles verkoopt maakt misschien ook niet zo heel veel uit. Want de grote winnaar van deze strijd is uiteindelijk de consument.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.