Microsoft HoloLens 2 dit najaar beschikbaar

  Microsoft gaat haar HoloLens 2 dit najaar nog in Nederland leveren. Dit maakte het bedrijf bekend tijdens de virtuele ontwikkelaarsconferentie Build.

  Elk jaar houdt Microsoft het evenement Build, een conferentie waarin aandacht geschonken wordt aan alle innovaties die het bedrijf de komende tijd in ontwikkeling heeft en uitbrengt. Normaal gesproken is er vooral aandacht voor Windows versies en andere software van Microsoft, maar dit jaar is er ook speciale aandacht voor de HoloLens 2.

  Met de Microsoft HoloLens 2 is het mogelijk om virtuele objecten in de omgeving te projecteren. Dit gebeurt via augmented reality (AR) en kan ingezet worden tijdens presentaties, instructies of dergelijke toepassingen. De HoloLens 2 kent ook toepassingen voor games en heeft zelf Unreal Engine 4 support, maar de consumentenmarkt en gaming zijn niet de insteek van Microsoft met het apparaat.

  Al eerder beschikbaar in het buitenland

  De HoloLens 2 is al enige tijd uit in het buitenland. Zo kon de bril al in Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten gekocht worden, maar in Nederland nog niet. Wel kon de bril via een import al in Nederland gebruikt worden. De prijs van de HoloLens 2 is 3500 dollar, wat omgerekend op 3200 euro neer zou komen. Deze prijs is voor het losse apparaat, maar Microsoft biedt ook een optie waarbij het apparaat met Remote Assist gekocht kan worden. De prijs van deze optie is 125 dollar per maand. Een derde optie is de Development Edition van de HoloLens 2 die binnenkort voor 99 dollar per maand gekocht kan worden. Alle drie de opties van de HoloLens 2 zijn op de website van Microsoft te kopen.

  Apple werkt ook aan een AR bril. Deze moet naar verluid een stuk goedkoper worden dan de HoloLens 2, maar is dan alleen te koppelen aan iPhones.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.