Microsoft erkent ‘misstappen’ bij afhandeling Lionhead Studios

News
maandag, 13 december 2021 om 13:30
In de documentaire Power On: The Story of Xbox, erkent Microsoft dat de manier waarop het Lionhead Studios heeft behandeld een misstap was.
In de zesde aflevering van de documentaireserie van Power On: The Story of Xbox, heeft Microsoft gezegd dat de afhandeling van Lionhead Studios een ‘fout’ was die heeft bijgedragen aan de manier waarop Microsoft nu handelt met zijn overgenomen ontwikkelaars.
Lionhead Studios werd in 1997 opgericht door Peter Molyneux, Mark Webley, Tim Rance en Steve Jackson. De studio is onder andere bekend door de Fable-games en de Black and White-games. In april 2006 werd de studio overgenomen door Microsoft, maar werd in 2016 stopgezet.

Nieuwe Fable-game

Inmiddels bestaat Lionhead Studios niet meer, maar de Fable-franchise is nog niet verloren gegaan. De studio achter Forza Horzion, Playground Games werkt aan een nieuwe versie voor de fantasy game. De nieuwe versie zal oude en nieuwe ideeën voor de game in evenwicht brengen en wordt gemaakt op de Forza-engine. Wanneer deze game uitkomt, is nog niet bekend, maar hij zal in ieder geval beschikbaar zijn voor de Xbox Series X/S.