Sony neemt mede-ontwikkelaar God of War Ragnarok over

News
maandag, 13 december 2021 om 13:00
god of war ragnarokf1631221018
Sony heeft weer een nieuwe studio overgenomen. Met deze studio is Sony al bekend. Sony heeft namelijk Valkyrie Entertainment overgenomen. Deze studio werkt naast Santa Monica Studio aan God of War Ragnarok. De overname werd bekendgemaakt op Twitter.
Valkyrie Entertainment is nu van Sony. Het bedrijf heeft al veel ervaring met het mede-ontwikkelen van verschillende games, waaronder de PlayStation exclusive God of War Ragnarok. Daarnaast heeft het bedrijf ook gewerkt aan Halo Infinite en Forza Motorsport 7. Het bedrijf heeft dus niet alleen aan games van Sony gewerkt.

Wat wil Sony met de studio?

Het is nog niet duidelijk wat Sony precies van plan is met de studio. Het bedrijf werkt nog steeds aan God of War Ragnarok, maar het is niet duidelijk of Sony het bedrijf daarnaast nog aan een andere game zal gaan laten werken.
Het bedrijf heeft gewerkt aan meer dan 100 games, dus heeft genoeg ervaring om te werken aan meer games naast God of War Ragnarok. Dit zal in de toekomst gezien de overname dus zeker wel gebeuren. Het is alleen de vraag of de studio alleen zal worden ingezet om games te ondersteunen of dat het bedrijf ook zelf games mag gaan ontwikkelen.
Dat Sony studio's overneemt is niet zeldzaam. Ieder jaar, waaronder ook dus dit jaar neemt het bedrijf wel een aantal studio's over. Concurrent Microsoft doet dit ook, beide bedrijven kunnen zo meer games uitbrengen en hebben daar dan ook de rechten over. Voor Sony zou dit handig zijn als antwoord op de Xbox Game Pass.

Populair Nieuws