Microsoft en Meta slaan handen ineen om een VR-kantoor te bouwen

News
woensdag, 12 oktober 2022 om 9:00
hero art 25 308835949 521668649693391 2666066610277290804 nf1665552339
Microsoft en Meta zijn een samenwerking aangegaan om werken op de Meta Quest VR-bril mogelijk te maken. Ook op het gebied van gamen gaat Microsoft het één en ander naar de VR-bril brengen.
De twee tech-giganten Meta en Microsoft hebben de handen ineen geslagen om diensten van Microsoft naar de Meta Quest VR headsets te brengen. Het wordt door deze samenwerking mogelijk om Microsoft Teams, Office 365 en Windows te gebruiken op de VR headsets. Met behulp van de Microsoft Teams app kun je vergaderen met de Meta Quest headset op.
Volgens Satya Nadella, Microsoft CEO, moet vergaderen en samenwerken met dit VR systeem net zo aanvoelen als dat je in het echt met elkaar bent. De toevoeging van Office 365, laat gebruikers alle apps, content en instellingen van Office streamen naar de Meta Quest. Het wordt dus mogelijk om met Word, Excel, Powerpoint, Outlook en Sharapoint te werken in de VR-wereld. Hierdoor moet de ruimte waarin je in VR vergaderd net als een echt kantoor gaan aanvoelen waar je ook aan het werk kunt.

Microsoft brengt Xbox Cloud Gaming naar de Meta Quest VR-bril

Microsoft brengt ook Xbox Cloud Gaming naar de Meta Quest headsets. Abonnees van Xbox Gamepass Ultimate kunnen via Cloud Gaming de games streamen naar de headset. Het wordt hierdoor alleen niet mogelijk om de games daadwerkelijk in een virtual reality modus te spelen. In plaats daarvan krijg je in de headset een groot scherm te zien, waarop je de games met een controller in je hand en met een Meta Quest VR headset op kunt spelen. Het is dus net alsof je in een ruimte op een grote TV de games speelt.
Meta wilt zich ook nog meer gaan richten op VR games. Tijdens de Meta Connect, waar Meta alle aankondigingen heeft gedaan rondom de Meta Quest headsets, is ook Iron Man VR 2 aangekondigd dat in samenwerking met Sony wordt ontwikkeld. Among Us VR heeft nu ook een releasedatum gekregen en komt op 10 november naar de Meta Quest.