Microsoft: 'betaalde upgrades naar Xbox Series X verboden'

  De next-gen consoles PlayStation 5 en Xbox Series X komen eraan. Maar er zijn ook nog games onderweg voor Xbox One en PlayStation 4. Of al deze games een gratis upgrade naar de nieuwe consoles krijgen, is nog onbekend. Een ding is zeker: Microsoft wil niet hebben dat er geld voor de upgrades gevraagd wordt.

  Microsoft

  Dit wist de website Videogameschronicle te melden. Microsoft heeft natuurlijk haar Smart Delivery programma, waarbij games een gratis upgrade krijgen naar de next-gen console. De feature is alleen niet verplicht voor ontwikkelaars, wat betekent dat er mogelijk geld gevraagd zou kunnen worden voor de Xbox Series X versie. Microsoft is hier pertinent tegen en verbiedt ontwikkelaars dit te doen. Iedereen die een game aanschaft op Xbox One die later op Xbox Series X uitkomt moet gratis toegang tot die game krijgen.

  Als er geen nieuwe versie komt van de game, zal Microsoft de game beschikbaar stellen in het backwards compatibility programma zodat iedereen op de nieuwe console kan genieten van álle games. Microsoft probeert op deze manier zeker te stellen dat gamers geen extra kosten krijgen of voor verrassingen komen te staan..

  Upgradeprogramma Sony onzeker

  Waar Microsoft zich hard maakt voor gratis upgrades, laat Sony het helemaal aan de ontwikkelaar zelf. Deze mag een gratis upgrade naar PS5 aanbieden, maar hoeft dat niet te doen. Op dit moment weten we al van een handjevol titels dat er een gratis upgrade komt. Zo zal Cyberpunk 2077 gratis voorzien worden van een upgrade naar next-gen en datzelfde geldt voor EA titels FIFA 21 en Maden NFL 21.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.