Ciri wordt compleet anders in The Witcher Seizoen 2

News
donderdag, 09 juli 2020 om 9:00
the witcher cirif1576852555
Waar Geralt het hele eerste seizoen van The Witcher op Netflix spendeerde om zo ver mogelijk bij Ciri vandaan te blijven, lijkt de rol van Ciri in het tweede seizoen flink anders te worden. Het bespreken daarvan kan uiteraard niet zonder spoilers over seizoen 1, dus let op voor je verder leest!
Het eerste seizoen van The Witcher was complex door de vele tijdsprongen en diverse, op het oog onsamenhangende, verhaallijnen. Maar, de rode draad was toch wel dat Geralt voorbestemd was om Ciri te ontmoeten, maar dat uit alle macht probeerde te vermijden. In een interview met TVGuide heeft Lauren Schmidt Hissrich, showrunner van de serie, haar licht laten schijnen over seizoen 1 en het mogelijke plot voor seizoen twee.
Ondanks alle pogingen van Geralt om zijn voorbestemming te ontlopen, ontmoeten hij en Ciri elkaar aan het einde van Seizoen 1 dan toc. Geralt accepteert dit met tegenzin en bundelt zijn krachten met Ciri. Hissrich vertelt dat seizoen twee, in tegenstelling tot de boeken waarop de serie gebaseerd is, geen grote tijdsprong zal maken. We zullen dus te zien krijgen hoe Geralt en Ciri samen optrekken en noodgedwongen naar elkaar toe groeien. Hissrich geeft verder aan dat Ciri niet langer meer het prinsesje is dat vlucht voor haar problemen, maar letterlijk de problemen met een stok te lijf gaat.
Ciri groeit daarmee van een dame in nood naar een vrouw die haar mannetje kan staan. Dat ze daarbij net een Geralt ontmoet die zich als een vader zal opstellen en haar gaat vertellen wat ze moet doen, gaat volgens Hissrich een interessante dynamiek opleveren
the witcher jaskierf1594275171

Groei, maar toch hetzelfde

Hirssrich benadrukt dat ze voor seizoen 1 van The Witcher veel meer materiaal rondom Ciri hadden, maar dat ze dat flink teruggebracht hebben. Te veel, nu ze er op terugkijkt. Ciri komt volgens haar te weinig aan bod en dat wil ze in seizoen 2 anders doen. We zullen dus veel duidelijker te zien krijgen hoe Ciri traint en wordt tot wie ze uiteindelijk in de boeken en de games is, zonder dat ze haar ware aard kwijtraakt.
Het lijkt er dus op dat Ciri een grote rol gaat krijgen in The Witcher seizoen 2, waarbij we vooral haar ontwikkeling onder leiding van Geralt te zien zullen gaan krijgen. Het verhaal van seizoen 2 van The Witcher lijkt dus al in kannen en kruiken te zijn. Het daadwerkelijk filmen start pas in augustus. Het zal dus nog wel even duren voor we Geralt, Ciri, Yennefer, Triss en de bard Jaskier weer op ons scherm zien verschijnen.