Metro Exodus naar next-gen, net als nieuwe game

News
vrijdag, 27 november 2020 om 8:00
vijf metro exodus tips tricks overleven in rusland voor dummies 147124
Metro Exodus krijgt een next-gen versie op Xbox Series X en PS5. Dat laat de ontwikkelaar weten op hun website. Daarnaast bevestigt de ontwikkelaar dat er een nieuwe Metro game in de maak is.
In een uitgebreide update over de toekomstplannen van de studio laat 4A Games weten dat er gewerkt wordt aan een next-gen upgrade van Metro Exodus. Deze versie zal volgend jaar beschikbaar zijn voor PS5 en Xbox Series X|S. Volledige details kan 4A nog niet geven, maar we kunnen een hogere framerate en resolutie, snellere laadtijden en ray tracing verwachten.

Is de Metro Exodus next-gen upgrade gratis?

4A Games laat ook weten dat de next-gen versie van Metro Exodus gratis is als je de game al in bezit hebt. Dat geldt voor zowel Xbox als PlayStation versies van de game. Ook maakt het niet uit of je de game fysiek of digitaal hebt: je komt hoe dan ook in aanmerking voor een gratis upgrade. Overigens komen er ook versies van de game voor Mac en Linux.

Nieuwe Metro game in ontwikkeling

De next-gen versie van Exodus is niet de enige game die 4A in ontwikkeling heeft voor Series X en PS5. Er wordt ook gewerkt aan een nieuwe titel in de franchise. Dat project is nog niet ver genoeg voor verder nieuws, behalve dat het net als zijn voorgangers een single-player ervaring wordt.
Dat betekent niet dat er niet wordt gewerkt aan multiplayer. Onlangs is 4A een onafhankelijke dochteronderneming van Saber Interactive geworden en samen werken ze nu aan multiplayer in de Metro-franchise. Dat is nog in een vroeg stadium.