House of the Dragon kijkers geïrriteerd door duistere beelden

News
dinsdag, 04 oktober 2022 om 15:30
matt smith as prince daemon targaryenf1656440092
House of the Dragon wordt goed ontvangen, maar kijkers zijn niet bepaald blij met de belichting van de HBO serie. Veel fans klagen namelijk over de duistere beelden in de show.
Toen het laatste seizoen van Game of Thrones werd uitgezonden op HBO, keken veel fans er met smart naar uit. Maar voor velen was het een grote teleurstelling vanwege verschillende redenen. Zo werd de aflevering The Long Night bekritiseerd door de duistere beelden, waardoor het vaak onmogelijk was om te zien wat er gebeurde.
Dat probleem is nu ook aan de hand met House of the Dragon. De prequel op Game of Thrones wordt goed ontvangen - het heeft zelfs de grootste première voor een HBO serie ooit gehad - maar kijkers zijn wel klaar met de duistere beelden. Op social media zijn er veel klachten te lezen over het gebrek aan belichting.
Met name de meeste recente aflevering, Episode 7, krijgt veel kritiek van de kijkers. Zo zijn er zelfs mensen die dachten dat er een probleem was met hun TV, voordat ze zagen dat er meer mensen zijn die niks van de scènes kunnen zien.

Bewuste keuze van House of the Dragon-makers

Dat hetzelfde probleem als in The Long Night ook opduikt in House of the Dragon, is niet zo heel vreemd. De regisseur die verantwoordelijk was voor de desbetreffende Game of Thrones-aflevering, Miguel Sapochnik, is namelijk ook de showrunner voor House of the Dragon en regisseert een aantal afleveringen - inclusief de meest bekritiseerde episode.
Na de kritiek op The Long Night reageerde Sapochnik dat het een bewuste keuze was om de aflevering zo donker te maken, omdat het ‘het gevoel van claustrofobie dat de karakters ervaren overbrengt’. HBO Max heeft een soortgelijk antwoord op de huidige klachten. Via social media laat de streamingdienst weten dat het ‘een bewuste creatieve beslissing’ is geweest.