Metal Slug Tactics keert terug als tactische game

  De iconische franchise Metal Slug keert terug in een nieuw jasje. Na jaren afwezigheid komen de karakters, voertuigen en de vijanden uit de iconische arcadegame weer terug, alleen dan anders. Metal Slug Tactics werd namelijk tijdens E3 2021 Summer Game Fest uit de doeken gedaan!

  Metal Slug is al jaren een game die je peentjes laat zweten met zijn doldwaze sidescrolling shooter avonturen. De franchise neemt nu een hele andere gedaante aan, want in plaats van als een malle schieten op alles dat beweegt, moet je het nu tactischer aanpakken in een nieuw jasje met turn based RPG-actie met Roguelike elementen.

  De Peregrine Falcons moeten het weer opnemen tegen Donald Morden, de eeuwige vijand uit de games. Hij is lang verstopt geweest, maar nu is hij terug om de World Government aan te pakken met een heel nieuw leger. Jij moet hem stoppen door slim te spelen. Elke missie kan herspeeld worden om een beter resultaat te behalen

  E3 2021 onthult Metal Slug in een nieuw jasje

  In plaats van SNK neemt de Franse ontwikkelaar Leikir Studio de ontwikkeling van de game op zich, maar de ziel van Metal Slug blijft behouden in Tactics. De vijanden, karakters en de voertuigen zijn namelijk weer terug in een klassiek 16-bit achtig jasje. Tussendoor vind je bergen aan handgetekende beelden van de karakters en meer terug om de game modern aan te laten voelen. Hoewel we met een trailer verwend werden, is er verder nog niet bekend of deze game, net als zijn zielsverwanten, co-op wordt. Op welke platformen Metal Slug Tactics verschijnt is nog niet bekend.

  Nog veel meer bij Summer Game Fest

  Tijdens Summer Game Fest werd nog veel meer aangekondigd. Zo kwam ook de Director's Cut van Death Stranding voorbij. De game komt naar PlayStation 5 en gaat meer content krijgen dan het origineel. Ook werd een gloednieuwe spin-off van Borderlands aangekondigd waarin Tiny Tina centraal staat.

  Meer E3 2021 nieuws checken? Dat doe je op onze speciale E3 2021 pagina!

  Metal Slug Tactics

  Verkijgbaar vanaf 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.