Metal Gear Solid Master Collection krijgt opvallende waarschuwing

News
maandag, 21 augustus 2023 om 12:00
metal gear solidf1688133706
Binnenkort kunnen Metal Gear Solid-fans weer genieten van de eerste drie games, met de Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1. De games zijn trouw gebleven aan de originele versies, maar Konami heeft er wel een opvallende waarschuwing bij geplaatst.
De Metal Gear Solid-franchise heeft een legendarische status bereikt en de franchise kent dan ook veel fans. Maar er is momenteel niet echt een goede manier voor nieuwe spelers om de eerste games van de reeks te spelen. Of voor fans van het eerste uur die de games op hun nieuwe consoles willen spelen.
Konami komt daarom op 24 oktober met de Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1. Deze collectie bestaat uit de eerste drie Metal Gear Solid games, die gemaakt zijn door Hideo Kojima. De Japanse ontwikkelaar werkt momenteel niet meer voor Konami, maar de uitgever is naar eigen zeggen wel trouw gebleven aan de visie van Kojima.
Zo trouw, dat er een speciale waarschuwing is geplaatst aan het begin van de games. Spelers die de game opstarten krijgen de volgende melding te zien, zo meldt Gamesradar.

“Dit spel bevat uitdrukkingen en thema's die als verouderd kunnen worden beschouwd. Deze elementen zijn echter zonder wijzigingen opgenomen om de historische context waarin het spel is gemaakt en de oorspronkelijke visie van de maker te behouden. Discretie is geboden.”

Opmerkelijke scenes in Metal Gear Solid

Dit soort meldingen zijn een aantal jaar geleden gebruikelijk geworden bij films en series die scènes bevatten die tegenwoordig niet meer door de beugel kunnen. In de Metal Gear Solid games zitten dan ook een paar scènes die vrij opmerkelijk zijn, waaronder het bewonderen van een decolleté in Metal Gear Solid 3: Snake Eater in first person.