De beste Xbox Series X games van 2023

Article
vrijdag, 05 januari 2024 om 12:00
resident evil 4 remake headerf1679580987
Het jaar is weer ten einde en dat betekent dat het tijd is om terug te blikken op het gamejaar. Xbox-gamers hebben veel gehad om van te genieten dit jaar, waarvan dit de beste Xbox Series X games van 2023 zijn.

5. Resident Evil 4

We trappen de lijst van de beste Xbox Series X games van het jaar af met een remake, maar wel eentje waar fans al een lange tijd naar uit keken: Resident Evil 4. De game is waarschijnlijk het meest geliefde deel in de franchise en kan bovendien gezien worden als de eerste echte survival horror game.
Om zo’n geliefde titel alleen te voorzien van een make-over en moderne controls is geen makkelijke opgave. Je wil immers niet de magie van het origineel verpesten. Gelukkig is het Capcom gelukt om Resident Evil 4 te voorzien van een nodige update, maar de essentie van de game intact te houden, waardoor het een aanrader is voor oude en nieuwe fans.
Je moet in Resident Evil 4 alleen wel stevig in je schoenen staan. Als Leon S. Kennedy krijgt je binnen de kortste keren roestige bijlen en andere scherpe voorwerpen naar je hoofd gegooid op het Spaanse platteland of er komt een gigantische boer om je af met een kettingzaag. Stalen zenuwen en een accurate aim zijn geen overbodige luxe in deze survival horror game.
2023 07 10 baldurs gate 3 jugar con amigosf1703846397

4. Baldur’s Gate 3

Lange tijd was het niet zeker of Baldur’s Gate 3 dit jaar wel zou uitkomen op de Xbox Series X, maar tijdens de Game Awards werd de RPG plotseling toch gelanceerd voor de console. En dat is goed nieuws voor liefhebbers van role-playing games, want Baldur’s Gate 3 is een waar meesterwerk.
In het avontuur, dat gebaseerd is op de wereld en mechanics van Dungeons & Dragons, staat keuzevrijheid voorop. Of dat nu het kiezen van je class, ras of een beslissing maken over het lot van een groep onschuldige mensen is. In dialogen kan je ook alle kanten uit, die bovendien uitstekend overgebracht worden door de cast aan voice actors.
De enige reden dat Baldur’s Gate 3 geen hoger plekje op de lijst krijgt, is doordat de game op Xbox wat problemen kent. Zo is er een probleem met save files (waar hard aan wordt gewerkt) en is local co-op op de Xbox Series S helaas niet mogelijk. Dat laatste was bijna een reden om de game helemaal niet aan de Xbox Series consoles te brengen, maar gelukkig is de port er toch gekomen.
starfield planetf1693410421

3. Starfield

De game waar alle ogen op waren gericht om de titel voor ‘beste Xbox Series X game van 2023’ te veroveren, was zonder twijfel Starfield. Bethesda kwam na acht jaar eindelijk weer met een nieuwe singleplayer RPG en het zou zorgen voor een enorme stap voor de ontwikkelaar.
Dat laatste is zeker gelukt. Zo is de wereld van Starfield gigantisch en kan je honderden planeten bezoeken met je ruimteschip. Voor de doorgewinterde Bethesda-fan is er dus weer genoeg content om de komende jaren maar één game te spelen. De toevoeging van space combat is bovendien een gouden zet geweest. Spelers worden daarnaast getrakteerd op een verrassend verhaal.
Toch is Starfield niet de onbetwiste topper waar velen op hadden gehoopt. Zo zijn de typische gezichten van Bethesda - met weinig emotie - nog steeds aanwezig, zijn er een paar opvallende bugs en is het verkennen van de ruimte niet heel soepel en naadloos. Daarom is Starfield niet hoger op de lijst geëindigd.
forza motorsport 8f1674727064

2. Forza Motorsport

Voor Xbox-spelers is Forza een zeer bekende naam. Sinds het origineel in 2005 zijn de games al snel een begrip geworden voor racefanaten en zijn er zelfs spin-offs gekomen in de vorm van Forza Horizon, met een grote open wereld.
Voor dit jaar heeft Turn 10 Studios alleen besloten om de reeks een reboot te geven, waardoor het nieuwe deel simpelweg Forza Motorsport heet. Toch staat de basis van de game nog steeds als een huis en is de ontwikkelaar niet ver afgestapt van de winnende formule.
Forza Motorsport weet veel plezier te bieden door een mix van simulatie-elementen en een arcadestijl. De gameplay voelt bovendien beter aan dan ooit tevoren dankzij een nieuw physics-systeem. Tel daar prachtige graphics, veel verschillende modi en 500 auto’s bij op en het is duidelijk waarom Forza Motorsport de tweede plek op deze lijst heeft bemachtigd.
2024 10 25 alan wake 2 portadaf1703846376

1. Alan Wake 2

Dit jaar was het ook eindelijk tijd voor een sequel op Alan Wake, na maar liefst dertien jaar wachten. Gelukkig wordt het geduld van de fans beloond, want Alan Wake 2 is een ijzersterke game geworden en de beste titel van Remedy Entertainment tot nu toe.
Deze keer stappen spelers niet alleen in de schoenen van Alan Wake, maar ook in die van Saga Anderson, een FBI-agent die een reeks ritualistische moorden in Bright Falls onderzoekt. Al snel blijken er veel vreemde dingen te gebeuren in het plaatsje.
Waar de eerste Alan Wake een action-adventure was, heeft Remedy ervoor gekozen om van Alan Wake 2 een echte survival horror game te maken. Je zal dan ook vaak getrakteerd worden op jumpscares en andere griezelige momenten, afgewisseld met het nodige speurwerk. Sta jij wel je mannetje, dan mag je Alan Wake 2 zeker niet missen op de Xbox Series X!

Populair Nieuws

Laatste Reacties