Patrick Stewart vond opnames Doctor Strange 'frustrerend en teleurstellend'

News
vrijdag, 05 januari 2024 om 11:00
doctor strange in the multiverse of madnessf1701189964
Naast meerdere grote acteurs had ook Patrick Stewart een rol in Doctor Strange in the Multiverse of Madness. De acteur beleefde alleen niet veel plezier aan de opnames.
Let op: dit artikel bevat spoilers over Doctor Strange in the Multiverse of Madness!
Sinds Spider-Man: No Way Home is de multiverse geïntroduceerd in de MCU. Dat concept werd, zoals de naam verklapt, helemaal uitgebreid gebruikt voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Zo kwam Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) met America Chavez (Xochitl Gomez) terecht in een dimensie genaamd Earth-838.
Daar wordt de wereld veilig gehouden door de Illuminatie, een groep superhelden die bestaat uit een hoop bekende gezichten en namen. Zo verschijnen onder andere Hayley Atwell, Chiwetel Ejiofor, John Krasinski en Patrick Stewart.
Laatstgenoemde was alleen geen fan van de opnames voor de film. Dat laat de legendarische acteur weten tijdens de Happy Sad Confused podcast. Hij zat namelijk helemaal alleen in de studio, zonder andere acteurs om zich heen.

“Ik was alleen. Ik denk dat alle hoofdrolspelers in de grote scène dezelfde ervaring hadden. Ze werden in hun eentje opgenomen. Het was frustrerend en teleurstellend, maar zo is het geweest. De afgelopen jaren zijn uitdagend geweest.”

Nog meer Professor X voor Stewart?

De acteur is ook gevraagd om weer in de rol van Professor X te kruipen voor Deadpool 3. Het is alleen niet duidelijk of Stewart weer de rol gaat spelen. “Het is een flink proces. Maar de laatste twee of drie jaar zijn heel moeilijk geweest met problemen met werken en gezondheid en covid natuurlijk.”
Deadpool 3 zal in ieder geval wel de terugkeer betekenen van Wolverine. Speciaal voor de film keert Hugh Jackman weer terug voor de rol, terwijl hij eigenlijk nooit meer de superheld wilde spelen.