Metal Gear Solid 2 en 3 tijdelijk niet online verkrijgbaar

News
maandag, 08 november 2021 om 18:00
metal gear solid 3f1634023932
Het is tijdelijk niet mogelijk om Metal Gear Solid 2 en 3 online aan te schaffen. Konami heeft de games verwijderd, omdat er iets moet worden gedaan met de licenties. Wanneer de games weer beschikbaar worden, is nog onbekend. Konami heeft het nieuws in een blog bekendgemaakt.
Konami moet een aantal licenties voor historische beelden in Metal Gear Solid 2 en 3 vernieuwen. Daarom zijn de games tijdelijk niet meer in de digitale winkel te vinden. Zonder de licenties mag Konami de games namelijk niet verkopen.

Wanneer zijn de games weer te koop?

Het is onduidelijk wanneer de games zullen terugkeren naar de digitale winkel. Konami heeft wel gezegd dat het bedrijf er aan werkt om de games weer beschikbaar te maken, maar dit nog wel even kan duren. Konami vraagt fans dus om geduld te hebben.
De reden dat Konami nu deze problemen heeft met de game, komt omdat er in de game echte beelden worden gebruikt als onderdeel van het verhaal. Bij een game waarbij geen echte beelden worden gebruikt, gebeurt dit dus niet. Omdat de beelden echt onderdeel van het verhaal zijn is het geen oplossing om de beelden gewoon uit de game te halen.