Meta zet grote stap richting de metaverse

News
vrijdag, 10 december 2021 om 16:30
vr brilf1632908334
Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft een grote stap gezet richting de metaverse. De virtuele wereld Horizon Worlds is namelijk beschikbaar geworden voor mensen in de VS en Canada.
Sinds 9 december is het voor Amerikanen en Canadezen mogelijk om de metaverse te betreden. Wanneer Horizon Worlds naar andere landen komt is nog niet bekend. Hoewel het nog niet helemaal werkt zoals het bedrijf Meta het voor ogen heeft, is het in ieder geval een begin.

Sociale media en game in één

Het VR platform dat Meta heeft gelanceerd is Horizon Worlds. Het lijkt op een game, maar het doel van Meta is dat het ook echt een platform wordt waar mensen interactie met elkaar hebben zoals op sociale media platformen. Horizon Worlds moet dus deze twee dingen gaan combineren.
Het platform werd aangekondigd in 2019 en tot voor kort zat Horizon Worlds in een gesloten beta. Nu is het dus openbaar en kunnen meer mensen de wereld ontdekken. Naast nieuwe mensen leren kennen kan je in de virtuele wereld ook verschillende minigames speken. Het lijkt momenteel dus nog op een game, in plaats van een kopie van de echte wereld.
Meta is met een mooie trailer gekomen voor Horizon Worlds, maar wat we zien in de trailer vergeleken met de huidige staat van het platform maakt wel duidelijk dat Horizon Worlds nog niet op het niveau is van wat Meta uiteindelijk voor ogen heeft. Dit is ook niet raar, de metaverse is namelijk een plan voor op de langer termijn.
Pas recent is het bedrijf Facebook de naam Meta gaan gebruiken om duidelijk te maken dat het bedrijf meer is dan alleen Facebook. In de aankomende jaren zal Horizon Worlds dus nog een flinke transformatie ondergaan en zullen we ook gaan zien of mensen wel zitten te wachten op een virtuele kopie van de echte wereld.