Alles wat je over de Halo Infinite multiplayer moet weten

Article
vrijdag, 10 december 2021 om 16:00
halo infinite multiplayerf1642348001
Halo Infinite is officieel uit en na 20 jaar is een ware revolutie voor Halo aangebroken. Met een flitsende open-world campagne en een free-to-play multiplayer is Halo grootser dan ooit teruggekeerd. Alles wat je moet weten over de Halo Infinite multiplayer zetten we voor je op een rijtje.
Halo Infinite is de grote terugkeer van de 343 Industries, de studio die de Halo-reeks van Bungie overnam. Na wat kritiek op het vijfde deel, moet het zesde deel in de reeks de magnus opus worden die de Halo fanbase bij elkaar brengt. Tegelijkertijd moet het een nieuw tijdperk voor de shooter reeks inluidden voor zowel fans van het eerste uur als nieuwe spelers.

De Halo Infinite multiplayer is voor oud en nieuw

Halo Infinite is dan ook een gloednieuw beginpunt voor de first-person shooterreeks. Met een free-to-play insteek is Halo Infinite’s multiplayer toegankelijker dan ooit tevoren. Iedereen die interesse heeft in de shooter kan de game gratis en voor niets spelen. Tenminste, de multiplayer is gratis.
In de multiplayer zit dan ook een scala van content waarmee je direct aan de slag kunt. Zo zijn er tien maps om op te strijden. De manieren waarop je de strijd vervolgens aangaat is onder te verdelen in twee modi: Big Team Battle en Arena. Bij laatstgenoemde heb je zeven modi waarin je met kleinere groepen speelt van 4 tegen 4, terwijl er vier Big Team Battle modi zijn.
halo infinite 2f1637064369
In de Halo Infinite multiplayer kun je dus met onderstaande modi stoeien:

Halo Infinite op Xbox Series X/S, PC en Xbox One

Die multiplayer kun je overigens op een scala van Xbox-platformen spelen en dat dus ook nog eens gratis. De game draait namelijk op de nieuwe Xbox Series X en Series S, maar ook nog gewoon op de Xbox One. Mocht je dus nog niet zijn overgestapt op de next-gen hardware, kun je nog steeds van Halo Infinite genieten.
Daarnaast kun je ook gewoon op PC aan de slag met Halo Infinite. Het mooiste van allemaal is dat je ongeacht je platform samen kunt spelen met vrienden. Halo Infinite multiplayer heeft namelijk cross-platform support. Op ieder platform waarop je Halo Infinite kunt spelen, kun je samen met je vrienden spelen en ook gewoon je progressie meenemen voor het geval je schakelt tussen bijvoorbeeld PC en Xbox Series X.

Wanneer kun je met Halo Infinite aan de slag?

De multiplayer van Halo Infinite is per direct speelbaar. Je kunt de game direct installeren op je platform naar keuze en aan de slag met je favoriete modi. Maar daar blijft het alleen niet bij.
Gedurende de maanden na de release wordt Halo Infinite’s multiplayer voorzien van talloze evenementen. Zo is nu het eerste seizoen van Halo Infinite’s multiplayer bezig, genaamd Heroes of Reach. Tijdens dit seizoen, dat tot mei 2022 duurt, zullen nog verschillende evenementen plaatsvinden. Ook zal 343 Industries geregeld de Halo Infinite multiplayer voorzien van nieuwe modi. Voor het einde van het jaar zullen er bijvoorbeeld nog drie nieuwe multiplayer modi bij komen.
halo infinite 1f1637064363

Halo Infinite heeft een Battle Pass

Dat Halo Infinite met seizoenen werkt, betekent ook dat er een Battle Pass in Halo Infinite zit. Deze is los verkrijgbaar en geeft je toegang tot een uitgebreide ladder van honderd treden die je kunt beklimmen terwijl je speelt. Hiermee speel je vervolgens tal van cosmetische upgrades vrij die volledig in het teken staan van Halo Reach.
In tegenstelling tot andere games, blijf je de Halo Infinite Battle Pass van seizoen 1 houden tot na het seizoen klaar is. Je kunt maanden of zelfs jaren nadat het seizoen klaar is nog aan de brug bouwen om alles in de battle pass vrij te spelen. Op die manier heb je langdurig plezier aan de battle pass van ieder seizoen, al kost iedere Battle Pass wel zo’n 10 euro.
Benieuwd geworden naar de Halo Infinite multiplayer? Kom dan gezellig met ons de multiplayer spelen deze vrijdag- en zaterdagavond. Op XGN's Twitchkanaal gaan we twee avonden live met de game en dat wil je niet missen. Kom dus gezellig samen met ons Halo Infinite spelen!
Dit artikel is in samenwerking met Microsoft.