Apple neemt maatregel om belangrijke werknemers te behouden

News
donderdag, 30 december 2021 om 11:00
apple 1839363 1920f1612952324
In de wereld van de techsector is er een grote concurrentiestrijd aan de gang. Het is dus ook niet raar dat een bedrijf zoals Meta graag de kennis van ingenieurs van Apple wil hebben. Apple wil haar talent niet kwijtraken, dus geeft het grote aandelenbonussen weg aan haar topingenieurs. Dit meldt Bloomberg.
In de technologiesector willen bedrijven zoals Meta en Apple graag verder zijn qua technologie dan de concurrentie. Dit kan op meerdere manieren, waaronder belangrijke ingenieurs weglokken bij de concurrent om de kennis in handen te krijgen. Apple lijkt hier nu iets tegen te doen.

Belangrijke ingenieurs krijgen grote bonus van Apple

Om de belangrijke ingenieurs niet te laten vallen voor het aanbod dat de werknemers mogelijk zouden krijgen van andere techreuzen, gaat Apple grote aandelenbonussen weggegeven. Dit is niet groots aangekondigd door Apple, dus voor de werknemers zou dit als een verassing zijn gekomen. Dat dit nu naar buiten is gekomen, komt omdat Bloomberg met een aantal van deze werknemers heeft gesproken.
De bonussen die de werknemers krijgen worden uitbetaald in aandelen. De werknemers krijgen dus niet direct geld, maar een stuk van het bedrijf. Dit kunnen de werknemers verkopen om er wel geld voor te krijgen, maar de werknemers kunnen het ook houden om te profiteren van de uitbetalingen aan aandeelhouders. En met een aandeel in het bedrijf, hebben de ingenieurs nog een reden om de best mogelijke producten te maken.
In ieder geval is het al een erg grote bonus die Apple weggeeft en het is niet eerder gebeurd. Apple geeft namelijk wel vaker bonussen weg, maar niet zo groot als deze bonus. De uitbetaling van de bonus is verspreid over vier jaar, dus Apple hoopt waarschijnlijk dat de werknemers in ieder geval nog vier jaar blijven.

Populair Nieuws