De beste FPS games van 2022 om naar uit te kijken

Article
zaterdag, 08 januari 2022 om 17:00
rainbow six extractionf1623522620
2021 is alweer afgelopen, maar 2022 staat klaar om los te barsten met tal van grote FPS games om van te genieten. Er staan tal van wondere werelden voor je klaar volgend jaar. De beste first person shooters om naar uit te kijken zetten we daarom voor je op een rij.
Voor deze lijst met beste 2022 FPS games om naar uit te kijken hebben we specifiek de games op een rijtje gezet die ook daadwerkelijk in 2022 verschijnen. De games staan officieel op de planning om te verschijnen in 2022. Ook als het alleen nog om een vaag 2022 gaat, zijn de games geldig voor deze lijst, dus laten we maar snel beginnen.

5. Rainbow Six Extraction

We trappen deze lijst af met de game die ook al het snelste verschijnt, namelijk Rainbow Six Extraction. De nieuwe tactische shooter van Ubisoft komt op 20 januari uit op vrijwel ieder platform (behalve de Switch). In de game kun je alleen of met maximaal twee andere spelers de strijd aan gaan tegen aliens die de aarde infecteren en dat allemaal in een FPS-jasje dat je van Rainbow Six Siege gewend bent.
Toch is de reden voor de vijfde plek gemakkelijk te verantwoorden. Ubisoft zelf lijkt namelijk niet onwijs veel vertrouwen te hebben in de game gezien de game vanaf dag 1 op Xbox Game Pass speelbaar is. Natuurlijk betekent het dat de game daardoor een breder publiek zal bereiken vanaf dag 1, zoals dat het geval was vorig jaar bij Outriders. Toch werd dat voorbeeld ook niet geweldig onthaald en zijn er daardoor wat zorgen.
redfall headerf1623841369

4. Redfall

De vierde plek gaat naar Redfall, de grote nieuwe Arcane Texas-game, die voor de Xbox Series X op de planning staat deze zomer. De game biedt een co-op ervaring voor vier vrienden die het opnemen tegen vampieren. Mocht je daar geen zin in hebben, kunt je de game ook alleen spelen natuurlijk. De game is ingericht als een first-person shooter met adventure-game elementen.
Tel daar het co-op element bij op en de game lijkt al een beetje op de Borderlands-games. Toch is die verklaring misschien nog wat voorbarig, want veel meer details rondom de game zijn nog bekendgemaakt. Dat is dan ook direct de reden waarom de game op de vierde plek staat in deze lijst.
stalker 2f1609835032

3. S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chernobyl

Het brons in deze lijst met beste FPS games van 2022 om naar uit te kijken gaat naar Stalker 2 Heart of Chernobyl. Waar de vorige twee titels co-op elementen bevatten is deze titel van ontwikkelaar GSC Game World alleen een singleplayer game die vol zit met survival-horror elementen. Tot nu toe vliegt de game een beetje onder de radar, maar wanneer de game op 28 april verschijnt lijkt deze game te gaan verbazen.
Zo draait de game op Unreal Engine 5 en doet de gameplay hier en daar denken aan Fallout. In plaats van een post-apocalyptische wereld verken je hier alleen het gebied rondom Chernobyl en ook daar lopen tal van gemuteerde wezens rond. Als deze neerschieten net zo heerlijk voelt als dat de game mooi oogt, belooft Stalker 2 zeker één van de beste shooters van het jaar te worden.
borderlands spin off tiny tinas wonderlandsf1623348515

2. Tiny Tina’s Wonderlands

Het zilver gaat naar Tiny Tina’s Wonderlands, de spin-off van de Borderlands-games. De Tiny Tina-game bouwt voort op de DLC van Borderlands 2 Assault on Dragon’s Keep en geeft Tiny Tina de touwtjes in handen over het verhaal. Tina heeft een nieuw verhaal klaarliggen dat je in Dungeons & Dragons-stijl gaat volgen. Dat betekent nog meer knotsgekke vijanden, maar dan met een randje fantasie en magie.
Co-op is uiteraard van de partij, zowel lokaal als online, net zoals bij iedere Borderlands-titel. Verder zijn de verbeteringen die bij Borderlands 3 werden toegevoegd ook in Tiny Tina’s Wonderlands aanwezig. Alle ingrediënten lijken dan ook klaar te liggen voor een fantastische titel en gelukkig hoeven we ook niet meer lang te wachten op de release. 25 maart komt de game namelijk uit.
dying light 2f1622447869

1. Dying Light 2

Toch is er slechts één titel die er met de kroon vandoor kan gaan en die geven we voor nu aan Dying Light 2. De nieuwe Techland-game staat voor 4 februari 2022 op de planning en is na vele vertragingen eindelijk klaar voor release. Die vertragingen kwamen mede door COVID-19, maar ook door de constante uitbreidingen die het team intern maakte aan de game.
Dying Light 2 speelt zich af in de zogeheten moderne Dark Ages waarin zombies de wereld hebben overgenomen. De overgebleven mensen leven alsof het de middeleeuwen zijn, maar dan met moderne wapens. Toch lijkt het einde van de wereld meer dan ooit nabij.
In één van de laatste plekken ter wereld lijken conflicten steeds verder uit de hand te lopen. Aan jou is het om de veilige zone te redden en dat allemaal terwijl je de zombies moet overleven. Dit doe je via een combinatie van schieten met bijzondere schietijzers en veel parcour-actie. Dit hoef je overigens niet alleen te doen, want ook Dying Light 2 kan met twee tot vier spelers gespeeld worden.