Met deze tips start je goed voorbereid aan Stellar Blade

News
zondag, 28 april 2024 om 9:00
stellar bladef1710155909
Stellar Blade is de nieuwste PlayStation 5 exclusive hit uit Zuid Korea. De game ziet er niet alleen cool uit, de gevechten zijn groots en snel. Met alleen button-mashing kan je een heel eind komen, maar er is een betere manier om de game te spelen. Wij geven je vijf tips om goed beslagen van start te gaan in je tocht om de Aarde terug te veroveren.

1. Rust regelmatig uit

Tijdens je missies en in de grote open ruimtes kom je in Stellar Blade heel regelmatig rustpunten tegen. Hier kan je op een stoel zitten om uit te rusten, je vaardigheden opwaarderen en fast-travellen naar andere locaties.
Ook kom je hier verkooppunten tegen waar je goodies kan kopen. Die kunnen je helpen om lastige vijanden te verslaan. Zo kan je hier een soort waterpomp kopen. Mocht het je niet in één keer lukken een vijand te verslaan, dan kan je en waterpomp inwisselen voor een continue. Ook kan je extra health packs, munitie en meer aan je arsenaal toevoegen.
Bezoek deze rustpunten altijd, anders ontsluit je de fasttravel optie niet. Ook vinden hier regelmatig korte gesprekjes plaats met Adam of een van de andere teamgenoten, die meer achtergrond geven bij het verhaal. Let wel op: als je uitrust, keren de simpeler Naytiba terug. Dat kan lastig zijn, maar ook een goede manier om snel extra ervaringspunten te verzamelen.
stellar blade fight

2. Let goed op tijdens gevechten

Met alleen aanvallen kan je sommige vijanden prima verslaan, maar voor de iets sterkere vijanden zal je hun aanvalspatronen moeten ‘lezen’. Normale uithalen van een Naytiba kan je eenvoudig pareren, maar zwaardere aanvallen vergen speciale acties. Die aanvallen worden ‘voorspeld’ doordat de Naytiba een kleur uitstraalt. Een blauwe gloed vereist een uitwijkende actie naar voren (L1+’O’), bij een rode gloed moet je ontwijken (linker joystick opzij en ‘O’), en voor een paarse gloed moet je zelfs naar achteren uitwijken (linker joystick naar achteren en ‘O’). Wie goed anticipeert op de aanvallen van een Naytiba heeft enorme voordelen. Je laadt op die manier heel snel je beta-energie op, waardoor je extra zware aanvallen uit kan voeren en je tegenstander raakt uit balans, waardoor jouw aanvallen extra hard aankomen.

3. Pas op voor schilden

De meeste Naytiba hebben een schild in een of andere vorm. Het is praktisch om dat schild zo snel mogelijk stuk te krijgen, zodat je vervolgaanvallen veel harder aankomen. Gaandeweg ontsluit je nieuwe beta-aanvallen en één van die aanvallen (onder de ‘X’ knop) is desastreus voor het schild van je vijand. Als je een blauwe aanval ontweken hebt, kom je achter je vijand te staan en kan je verwoestend uithalen, zeker bij Naytiba die hun schild aan één kant hebben.
Het succesvol ontwijken of slopen van het schild is een belangrijke stap in het winnen van de moeilijkste gevechten.
stellar blade enemy

4. Besluip je vijanden

Veel vijanden kan je nog eenvoudiger verslaan. Vijanden hebben een vaste route die ze afleggen. Als je dat patroon bestudeert, kan je veel vijanden van achteren besluipen. Weet je ongemerkt dichtbij te komen, dan kan je een verwoestende surpriseaanval uitvoeren, waarmee je alle vijanden behalve de (mini)bosses in één klap verslaat.
Als de Naytiba als groep bij elkaar staan, kies dan de vijand met de beste verdediging uit om te besluipen. Denk daarbij ook aan hoogteverschil, ook vanaf een hoger gelegen positie kan je een sluipmoord uitvoeren. Als je hiermee de zwaarst verdedigde Naytiba neutraliseert, heb je waarschijnlijk weinig moeite meer met de overgebleven vijanden.

5. Niet tevreden met je skills? Reset ze dan

In Stellar Blade kan je je skillset flink uitbreiden door ervaringspunten in te zetten. Ben je niet tevreden met je keuzes, dan kan je met een SP Initializer eenvoudig je keuzes resetten en opnieuw instellen.weet je niet goed wat een bepaalde skill doet, dan kan je die in de Training Room uitproberen. Die Training Room kan je direct bereiken in je skilltree. Is dit nog niet genoeg om de zwaarste vijanden te verslaan, dan kent de game diverse opties in het Accessibility menu, waaronder de optie om QTEs automatisch succesvol te laten zijn, auto-lock aan te zetten en meer.  
Met deze tips ben je alvast goed voorbereid om met Eve je tocht te aanvaarden in een poging om Xion en de aarde te bevrijden van de Naytiba. Heel veel succes!