Mercedes-topman wordt nieuwe teambaas bij Williams

News
vrijdag, 13 januari 2023 om 16:30
james vowlesf1673620665
De grote stoelendans in de Formule 1 is nog niet klaar. De nieuwe teambaas van WIlliams is nu namelijk aangekondigd en het is niemand minder dan een Mercedes-topman: James Vowles.
Normaal vliegt de hoofdstrateeg van een Formule 1-team een beetje onder de radar voor het grote publiek. Maar er zijn een aantal uitzonderingen. Zo is de strateeg van Red Bull Racing, Hannah Schmitz, vorig jaar een paar keer in de spotlight geweest vanwege een paar briljante keuzes. En dan is er natuurlijk James Vowles, die bekend is geworden door zijn befaamde “Valtteri, it’s James…”-gesprek, toen Valtteri Bottas nog reed bij Mercedes.
De Motorsport Strategy Director vertrekt nu alleen bij Mercedes. De topman van het team heeft besloten om te vertrekken naar Williams, om daar de nieuwe teambaas te worden. Dat meldt Formula1.com. Hij neemt daarmee de taken over van Jost Capito, die plotseling bij het team vertrok in december.
Vowles werkt ondertussen al 21 jaar in de Formule 1, waarvan tien jaar bij Mercedes. Daarvoor heeft hij gewerkt bij Brawn GP (dat later het team van Mercedes is geworden), Honda en BAR. In een verklaring zegt de nieuwe teambaas dat hij niet kan wachten om aan zijn nieuwe uitdaging te beginnen.

"Ik kan niet wachten om bij Williams Racing te beginnen. Het is een eer om bij een team met zo'n ongelooflijk rijk erfgoed te komen. Het team is een icoon van onze sport, waar ik veel respect voor heb, en ik kijk erg uit naar de uitdaging.”

"Williams Racing heeft vertrouwen in mij gesteld en ik zal hetzelfde doen. Het team heeft een enorm potentieel en onze reis samen begint over een paar weken."

Flinke uitdaging voor Vowles

Het wordt ook zeker geen makkelijke taak voor de nieuwe teambaas om Williams weer terug te brengen naar de oude gloriedagen. Waar Williams vroeger namelijk streed om het kampioenschap, zijn ze vorig jaar als laatste geëindigd. Alexander Albon, Nicholas Latifi en Nyck de Vries (die inviel in Italië) wisten samen maar acht punten over het hele seizoen te scoren.
Dat is een flinke verandering ten opzichte van Mercedes. Hoewel 2022 een grote teleurstelling was voor het team, werd het met afstand derde in het kampioenschap en kon het zelfs nog vechten om de tweede plaats met Ferrari.

Populair Nieuws

Laatste Reacties