Meer problemen voor Microsofts Activision-overname

News
donderdag, 10 november 2022 om 11:00
01 21 2022 activisionf1642582277
Het zit Microsoft niet mee in haar poging om Activision Blizzard over te nemen. Het bedrijf achter de Xbox kondigde vroeg in het jaar aan bijna 70 miljard dollar te willen betalen om het bedrijf achter Call of Duty, World of Warcraft en Overwatch over te nemen. De deal is officieel alleen nog niet goedgekeurd.
Dat gaat ook nog een tijdje niet gebeuren door een nieuwe blokkade. De Europese Unie heeft namelijk aangekondigd verder onderzoek te willen doen naar de Activision-overname. De zogeheten Europese Commissie gaat over naar de tweede fase van het onderzoek om te zien of de overname überhaupt wel door de beugel kan.
In de tweede fase gaat de commissie diepgaand onderzoek doen naar de overname. De EU zet namelijk vraagtekens bij de overname door Microsoft omdat hierdoor mogelijk de concurrentiestrijd tussen de verschillende bedrijven in de game-industrie in gevaar komt. Specifiek heeft de Europese Commissie zorgen over de concurrentie in de distributiesector van console en PC-games.
Margrethe Vestager, de vicevoorzitter van de Europese Commissie, legt in een verklaring uit. "Games trekken miljarden gebruikers van over de hele wereld aan en behoren tot de snelst groeiende vorm van digitaal entertainment. We moeten verzekeren dat er kansen blijven voor bestaande distributeurs van pc- en consolegames."
screenshot 2021 03 09 at 134557f1615294017

Microsofts Activision-overname nog lang niet rond

Het vervolgonderzoek mag maximaal 90 dagen duren. De deadline wordt gesteld voor 23 maart 2023. Dan moet de EU een definitief besluit hebben genomen over de mogelijke overname. Daarmee sluit de EU zich aan bij de CMA, de Britse waakhond, die in het Verenigd Koninkrijk ook tot fase 2 van het onderzoek overgaat.
Naast de twee overheidsinstanties in West-Europa wordt ook nog in de Verenigde Staten onderzocht of de overname door mag gaan. In Brazilië is de overname wel al goedgekeurd. Als de overheidsinstanties de Activision-overname afwijzen, kan het zijn dat Microsoft op bepaalde vlakken moet inleveren om de deal alsnog rond te krijgen.

Populair Nieuws