'Meer dan twaalf battle royale games waren bij Ubisoft in ontwikkeling'

News
woensdag, 18 januari 2023 om 11:00
ubisoft logof1640337298
Het loopt de laatste tijd niet lekker bij Ubisoft, met veel games die de prullenbak in worden gegooid. Er wordt dan ook veel geëxperimenteerd bij de uitgever, met naar verluidt meer dan twaalf battle royale games die in ontwikkeling waren.
Vorige week kwam Ubisoft met het nieuws naar buiten dat er maar liefst drie games werden geannuleerd. En dan werd ook nog eens de release van Skull and Bones, die gepland stond voor maart, uitgesteld naar het begin van het belastingjaar 2023-2024. Daardoor moet je kar voorlopig helemaal getrokken worden door Assassin’s Creed Mirage en Avatar Frontiers of Pandora.
De reden die voor veel uitstel en slechte financiële cijfers gegeven wordt, is de vertraging die komt kijken bij het hybride werken en andere gevolgen door de coronacrisis. Maar volgens een paar medewerkers komt het juist doordat Ubisoft voornamelijk veel titels die niet zijn ‘wat gamers willen zien’. Dat meldt Tom Henderson op Insider Gaming, die verschillende werknemers van Ubisoft heeft gesproken.
Zo heeft Ubisoft geprobeerd om te profiteren van de populariteit van battle royale games, maar niet met succes. Eén medewerker claimt dat er maar liefst minimaal twaalf battle royale games in ontwikkeling waren, maar het lot van al die titels is onduidelijk. De feedback tijdens QA en playtests is niet positief.

Geen gebrek aan Ubisoft games

Waar Ubisoft vroeger vrijwel jaarlijks met een aantal grote titels kwam, is dat de afgelopen jaren niet het geval. Sinds een salvo aan grote releases aan het einde van 2020, zijn er maar met mondjesmaat titels uitgekomen uit de stal van Ubisoft.
Volgens de werknemers komt dat niet doordat er weinig games bij de studio’s in ontwikkeling zijn. “We komen zeker geen games tekort, het duurt alleen enorm lang om ze te maken.” Met name het polishen van de titels neemt veel tijd in beslag. Met een beetje mazzel kunnen we de komende jaren daardoor weer meer Ubisoft games verwachten, waarbij ook nog eens de puntjes op de i zijn gezet.

Populair Nieuws