Nederlands tennisduel vandaag op de Australian Open

News
woensdag, 18 januari 2023 om 11:30
tennis 2891306f1656410103
Het prestigieuze tennistoernooi de Australian Open is deze week van start gegaan. Vandaag staat er een Nederlands duel op het programma, namelijk een wedstrijd tussen Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor.
Het Nederlandse tennis zit de afgelopen tijd eindelijk weer in de lift. Een lange tijd hebben we maar weinig Nederlandse namen gezien die uitkomen op het hoogste niveau, maar met een nieuwe lichting wordt ons land weer goed vertegenwoordigd. Zo zien we namen als Tim van Rijthoven, Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor nu geregeld verschijnen op de grote Grand Slam-toernooien.
Zo spelen Van de Zandschulp en Griekspoor allebei op de Australian Open. Eén van de twee Nederlanders zal alleen niet doorgaan naar de derde ronde. De heren staan momenteel namelijk op de baan tegen elkaar te tennissen. De wedstrijd is om 11:20 Nederlandse tijd van start gegaan.
Tallon Griekspoor speelde maandag tegen Pavel Kotov voor zijn eerste ronde op het toernooi. De Nederlander wist die wedstrijd in drie sets te winnen met 6-3, 7-6, 6-3. Botic van de Zandschulp had het iets lastiger teger Ilya Ivashka. Die wedstrijd werd beslist in vier sets met 6-3, 3-6, 7-5, 6-3 in het voordeel van Van de Zandschulp.

Nog meer Nederlanders op de Australian Open?

Tim van Rijthoven komt op de Australian Open niet in actie. De jonge tennisser moest in de kwalificatie opgeven vanwege rugklachten. Arantxa Rus haalde het toernooi ook niet, omdat ze in de kwalificatie verloor van de Spaanse Jessica Bouzas Maneiro.

Populair Nieuws