Meer dan de helft van Spotify gebruikers betaalt niet

News
woensdag, 27 oktober 2021 om 18:00
spotifyf1583823919
Spotify is één van de bekendste muziekdiensten op het moment, maar daar profiteert het bedrijf niet optimaal van. Uit de kwartaalcijfers van woensdag kwam naar voren dat de helft van de gebruikers namelijk niet betaalt.
Maar liefst 381 miljoen gebruikers maken maandelijks gebruik van Spotify. Het Zweedse bedrijf liet weten dat 172 miljoen gebruikers ook echt daadwerkelijk een abonnement heeft op de muziekdienst. Dat is niet eens de helft van de gebruikers, maar het zijn er wel 16 miljoen meer dan in het vorige kwartaal. Gebruikers die geen abonnement hebben kunnen nog wel naar muziek en podcasts luisteren, maar zijn gelimiteerd in hun acties. Ook krijgen zijn tussendoor reclame te horen.
Het bedrijf blijft gestaag doorgroeien, maar wel minder snel dan verwacht. Waar de pandemie Netflix enorm geholpen heeft, valt dat bij Spotify tegen. De muziekdienst heeft amper iets gemerkt van een grote groei in abonnementen. Een verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat gebruikers de gratis versie wel prima vinden, en er dus geen profijt inzien om te upgraden naar de betaalde versie van de app. Vooral in India, Indonesië en Zuid-Korea is het aantal gebruikers gegroeid.

Muziek blijft Spotify's eerste keuze

Spotify limiteert zich overigens niet alleen maar tot muziek, veel gebruikers luisteren ook naar podcasts. Muziek is wel nog steeds de eerste keuze voor vrijwel iedereen die Spotify download. Spotify voegt ook allerlei leuke features toe om de betaalde versie van de app aantrekkelijker te maken. Zo krijg je aan het einde van het jaar een uitgebreid verslag van wat je meest beluisterde nummer, artiest en meer is. Ook kan je nu makkelijker nummers vinden met de Premium-versie van Spotify.