Nieuwe details rondom de PlayStation 5 prijs opgedoken

  Het ziet er naar uit dat de prijs voor de PlayStation 5 wel eens hoger uit kan vallen dan oorspronkelijk bedoeld. Volgens Bloomberg zijn de kosten voor de ontwikkeling van de nieuwe Sony console gestegen tot ongeveer 450 dollar per console. Dit zou gevolgen hebben op de uiteindelijke PlayStation 5 prijs.

  LetsGoDigital

  Volgens Bloomberg zijn kosten voor onderdelen de oorzaak voor de mogelijke verschuiving in de PlayStation 5 prijs. Sony zou moeten afwachten in hun besluit voor welke DRAM en NAND flash memory gekozen wordt in verband met de verkrijgbare voorraden. Doordat smartphones ook een transitie maken naar de volgende generatie is het voor Sony op dit moment moeilijk in te schatten of er genoeg voorraad is om te gebruiken voor de PS5.

  De prijsschuiving zou voor een duurdere console kunnen zorgen als we terugkijken naar de vorige generatie. Volgens IHS Market werd de PS4 in 2013 voor 381 dollar per console geproduceerd, waarna de console voor 399 euro over de toonbank ging. Als ditzelfde voor de PlayStation 5 geldt zou de console op een prijs van in ieder geval 470 dollar uitkomen.

  Verkoop met verlies

  Eerder maakte Sony wel bekend dat de console mogelijk ook met een verlies verkocht kan worden. Dit omdat de hardware niet de grootste winst oplevert, want die komt via de software en abonnementen binnen. Kenichiro Yoshida, CEO van Sony, liet eerder al weten dat de hardwareverkoop niet het belangrijkste onderdeel is en dat de actieve gebruikers een veel interessanter nummer zijn om naar te kijken.

  Wat de prijs voor de console zal worden, moet nog blijken. De console is officieel nog steeds niet grootschalig uit de doeken gedaan, al werd er recentelijk wel een website voor de nieuwe console onthuld..

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.