Meer animegames in het verschiet voor PlayStation?

News
maandag, 10 augustus 2020 om 9:30
demon slayer s1f1644937733
Het ziet er naar uit dat Sony in de toekomst meer animegames wil gaan maken voor haar PlayStation-platform. In een livestream van Aniplex, Sony's eigen animeproductiebedrijf, liet Kenichiro Yoshida, president van Sony, weten dat hij meer anime op haar platformen wil. Hierbij zit hij te denken aan films en games.
Eerder, op 19 maart 2020, liet Yoshida al soortgelijke geluiden horen. In een bespreking (via Nikkei) liet de president het volgende weten: "Onze groep wil bijdragen aan het leveren van Japanse anime aan een wereldwijd platform." Voor Yoshida is het een kunstvorm die bijdraagt aan de businessgedachte die Sony nastreeft.
Sony's eigen animatiestudio, Animplex, maakte recentelijk nog de serie "Kimetsu no Yaiba" ofwel "Demon Slayer" in het westen. De serie kwam in 2019 uit en was een internationale hit die dit jaar wordt opgevolgd met een nieuwe film. De serie wordt als voorbeeld gebruikt door Aniplex-president Atsushiro Iwakami. Over de anime worden namelijk verschillende games geproduceerd voor mobiel en de PlayStation-systemen.
Welke anime in de toekomst omgetoverd kunnen worden tot games, blijft nog even gissen. De productiestudio heeft rechten voor onder andere de Fate-serie, Fullmetal Alchemist en The Seven Deadly Sins. Alle drie zijn populaire reeksen, waarvan laatstgenoemde op Netflix te zien is.

Demon Slayer eerstvolgende animegame van PlayStation

De eerstvolgende animegame die Animplex op de planning heeft, is Demon Slayer. De game wordt ontwikkeld door CyberConnect2, de studio die eerder dit jaar Dragon Ball Z Kakarot op de markt bracht. In onze review van de game kun je precies lezen wat we van de titel.