Medeoprichter YouTube is het niet eens met aanpassing dislike knop

News
donderdag, 18 november 2021 om 9:00
pexels freestocksorg 34407 1f1633386550
Jawed Karim, medeoprichter YouTube is het niet eens met de aanpassingen rondom de dislike knop op het platform. Hij laat dat op een aparte manier weten.
Vorige week werd aangekondigd dat je niet meer het aantal dislikes op een YouTube vide kan zien. Dat zou zijn om intimidatie tegen te gaan en "respectvolle interacties tussen kijkers en makers" te stimuleren. Jawed Karim, medeoprichter van YouTube, heeft kritiek op het idee, omdat het verbergen van dislikes volgens hem zal leiden tot een achteruitgang voor YouTube.
Volgens Karim is het zelfs zo dat de meeste content op YouTube niet goed is. Dat is volgens hem op zich niet erg, maar de slechte content moet zo snel mogelijk aan de kant zodat de goede content boven kan komen drijven. Zichtbare dislikes spelen daar een belangrijke rol in.
Naast Karim zijn veel andere gebruikers het niet eens met deze de aanpassingen aan de dislike knop. Zo zeggen veel gebruikers dat het verbergen van het aantal dislikes ervoor gaat zorgen dat er veel misleidende video's en spamvideo's (die soms een boost krijgen van YouTube's eigen algoritme) niet meer in één oogopslag herkend kunnen worden.

Karim deelt boodschap op ongebruikelijke manier

Karim liet weten wat hij vindt van het idee om de dislike-knop te verbergen door de beschrijving van zijn video "Me at the Zoo" aan te passen. Dat is tevens de eerste video die ooit op YouTube verscheen. Het is niet de eerste keer dat Karim deze video gebruikt om zijn mening over het platform te delen. Zo deelde hij in 2013 al dat hij er niet blij me was dat hij een Google+ account nodig had om een reactie te plaatsen op YouTube.