DigiD storing zorgt voor vervelende problemen

News
donderdag, 18 november 2021 om 9:25
storingf1623744697
Het wordt vandaag een lastige opgave om in te loggen op een website van de Nederlandse overheid. Door een DigiD storing is het namelijk niet mogelijk om in te loggen.
Door de coronacrisis hebben veel netwerken en online diensten te maken met veel problemen, omdat die een stuk meer belast wordt. En dat geldt nog veel meer voor een aantal websites van de Nederlandse overheid. Wil je immers een afspraak maken voor een vaccinatie of een coronatest, dan zal je moeten inloggen met je DigiD.
Momenteel lijkt dat alleen niet mogelijk te zijn. Volgens Allestoringen.nl kampt DigiD nu namelijk met een storing. Dat blijkt uit veel meldingen die binnenkomen over de inlogdienst. Het gaat daarbij niet alleen om inloggen via de website, maar ook via de app.

Wanneer wordt de DigiD storing opgelost?

Volgens de website van Logius, de ICT-dienst van de Nederlandse overheid dat verantwoordelijk is om DigiD in de lucht te houden, is er momenteel geen sprake van een storing. De laatste update over de dienst komt alleen van woensdagochtend. Sindsdien zijn er nog geen nieuwe updates gegeven door Logius.
Het is te hopen dat de DigiD storing snel is opgelost, want door de stijgende coronacijfers zullen namelijk enorm veel mensen momenteel gebruik willen maken van de diensten van de overheid. Zonder DigiD is dat alleen onmogelijk.

Populair Nieuws